Türk tigininden olma İtalyanlardan dolma

Güncelleme Tarihi:

Türk tigininden olma İtalyanlardan dolma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2010 00:00

Haberin Devamı

Kazakistan’da, Esik Höyüğü’ndeki mezarında altın kıyafetler içinde bulunan gizemli Türk tigini ‘Altın Adam’, koleksiyonerler için İtalyan kalemlerine ilham oldu. 388 adet üretilen dolmakalemlerden 10’u Türkiye’ye getirilecek.

KAZAKİSTAN’daki Esik Höyüğü kazılarında bulunan ve MÖ 5’inci yüzyılda bir ‘Türk tigini’ne (prens) ait olduğu anlaşılan, çizmesinden başlığına, kemerinden kılıçlarına kadar her şeyi saf altın olan elbiseden esinlenerek hazırlanan ‘Altın Adam’ isimli kalem, Visconti tarafından 388 adet üretildi. İskit sanatının motiflerini taşıyan dolmakalem, kırmızı lake kaplamalı 925 yaldızlı gümüşten oluşurken, kalem ucu da paladyumdan yapıldı. Türkiye’ye 10 adet gelecek olan kalem, 10 bin TL’den satışa sunulacak. Kalemleri Türkiye’ye getiren ART Grup Genel Müdürü Halim Orhan, firmanın ürettiği eski Türk Tigini ‘Altın Adam’dan ilham alınan ‘The Golden Man’ ve ‘Carbon Dream’ modellerini kısa bir süre içinde Türkiye’de piyasaya sunacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Koleksiyonerlerin kısmeti kalemler
‘Altın Adam’dan ilham alan dolmakalemlerden Türkiye’ye 10 adet getirilecek. Yine 10 adet gelecek ve 5 bin TL’den satışa çıkacak olan diğer bir koleksiyon ürünü ise ‘Carbon Dream’.

Özgürlüğün babası 89’unda veda etti

ABD’li caz piyanisti ve besteci Billy Taylor New York kentinde 89 yaşında hayata veda etti. 1943 yılında New York’a gelen “Dr. Taylor” lakaplı piyanist, aralarında “I wish I knew how it would feel to be free”nin de (Keşke nasıl özgür hissedileceğini bilseydim) bulunduğu 300 parça besteledi. Bu şarkı, 1960’lı yıllarda sivil hakları için gösteri yapanların marşı haline gelmişti. New York’taki Long Island Üniversitesi’nde ve Manhattan Müzik Okulu’nda caz dersleri veren Billy Taylor, 1965 yılında New York’un fakir mahallelerinde açık hava caz konserleri veren seyyar “Jazzmobile” müzisyenler topluluğunu oluşturmuştu.

Boney M’in Bobby’si öldü

BİR zamanların dünyaca ünlü müzik grubu Boney M’in üyesi Bobby Farrell’ın (61) öldüğü açıklandı. Farrell’in menajeri John Seine, şarkıcının konserleri dolayısıyla bulunduğu Rusya’nın St. Petersburg Kenti’nde otel odasında dün hayatını kaybettiğini söyledi. Farrell’ın ölmeden önce nefes darlığı poblemi yaşadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Ayvazovski’nin ‘Türkiye’leri takvimde

RUSYA Federasyonu’nun Ankara Büyükelçiliği, ünlü Rus ressam İvan Konstantinoviç Ayvazovski’nin, Türkiye ile ilgili resimlerinin yer aldığı 2011 takvimi hazırladı. Osmanlı devletini 1845-1890 yılları arasında birçok kez ziyaret eden Ayvazovski’nın İstanbul, Boğaziçi manzaralı çok sayıda eseri bulunuyor.

Yazma eserler korunacak

TÜRKİYE Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı kurulması hakkındaki yasa, dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yasa, kültür mirası yazma ve eski harfli nadir basma eserleri toplayıp, korumak üzere Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı’nın kuruluş ve görevlerini kapsıyor.

Yıl Say için ‘süper’ bitti

Haberin Devamı

PİYANİST Fazıl Say, Almanya’nın başkenti Berlin’de, yılın son konserini verdi. Say, Berlin’deki Konzerthaus’da (Konserevi) verdiği solo konserinde, Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven ve Modest Mussorgsky’nin eserlerini yorumladı. Konzerthaus’u tümüyle dolduran sanatseverler arasında Almanya’nın eski Ekonomik İşbirliği Bakanı Heidemarie Wieczorek-Zeul da vardı. Berlin’de daha önce 4 yıl boyunca yaşadığını ve güzel bir kültür kenti olarak gördüğünü ifade eden Say, bu nedenle verdiği 13 konserden de büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Her parçada havaya uçtuk
FAZIL Say, Berlin konserinden sonra “Facebook”a “Yıl benim için güzel bitti. Berlin’deki süper konser ile. Berlin seyircisi pürdikkatti. Havaya uçtuk her parçada” diye mesaj yazdı.

Haberin Devamı

Uyuşturucu ve alkolle dolu 24 yıl

HOLLYWOOD’un skandallarıyla ünlü 24 yaşındaki aktrisi Lindsay Lohan’ın hayatı sinemaya aktarılıyor. 2011’de çekimlerine başlanacak “Dogs In Pocketbooks” isimli filmde, genç yaşta 14 gün hapis yatan, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle rehabilitasyon merkezinde tedavi gören aktrisin olaylarla dolu şöhret hayatı anlatılacak. Lohan’ı beyazperdede İngiliz model Lydia Hearst Shaw’un (26) canlandıracağını söyleyen senarist Charles Castillo “Lydia paparazzilerin peşinde olduğu, hınzır bir beyazperde tanrıçasını oynayacak. Açıkçası rolü Lindsay’a dayanacak” dedi.

Yok öyle bir şey
İngiliz model Lydia Hearst Shaw, senarist Charles Castillo’nun açıklamalarını yalanlayarak “Bu filmde yokum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!