Türk Telekom ve Amazon'dan işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom ve Amazondan işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 13:30

Türk Telekom Grubu, Türkiye'deki işletmelere son teknoloji bulut çözümlerini Amazon Web Services iş birliğiyle sunacak. İşletmelerin sanal sunucu gibi teknoloji ihtiyaçları, Türk Telekom Grubu güvencesi ve Amazon Web Services altyapısıyla BuluTT Market üzerinden karşılanacak.

Haberin Devamı

İki şirket arasındaki iş birliği, Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Akarca ve Amazon Web Services Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Teknoloji ve Çözüm Mimarisi Başkanı Attila Narin'in katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu.

Ses, internet ve veri merkezi hizmetlerinden bulut bilişim çözümlerine kadar sundukları ürün ve servisle işletmelerin teknoloji ortağı olduklarını dile getiren Akarca, şunları kaydetti:

"Amazon Web Services ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamında Türkiye'deki iş yerlerinin teknoloji ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunacağız. Türkiye'deki işletmeler, BuluTT Market üzerinden sunduğumuz Amazon Web Services hizmetlerinden, kullandıkları kadar ödeme yaparak faydalanabilecek. Sanal sunucu hizmeti, altyapı ve işletim giderlerinde tasarruf imkanı sağlayacak."

Haberin Devamı

Amazon Web Services Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Teknoloji ve Çözüm Mimarisi Başkanı Attila Narin de Amazon Web Services'i 2006 yılında hayata geçirdiklerini hatırlatarak, o tarihte Türkiye'deki kullanıcıların bu hizmeti ilk kullananlar arasında olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!