Türk tekstil devine Japon ortak geldi

Güncelleme Tarihi:

Türk tekstil devine Japon ortak geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 09:24

Japon dev Marubeni, Saide Tekstil’in yüzde 45.5 hissesini alarak resmen ortak oldu. Saide Yönetim Kurulu üyesi Ayla Duru “Ortaklıktan gurur duyuyoruz” diyor. Marubeni ortaklık ile Asyalı müşterilerin kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Türk şirketlerinin küreselleşme hedeflerinde yön çevirdikleri yeni pazar Uzak Doğu... Çin, Hindistan, Japonya gibi ülkelerin şirketleri ile yeni ortaklıklar

Türk tekstil devine Japon ortak geldi
, işbirlikleri hızla artıyor.

Yeni ortaklıklardan biri geçen hafta Rekabet Kurulu’ndan çıkan izinle birlikte Japon devi Marubeni ile Türkiye’nin tekstilde en büyük ihracatçılarından Saide Tekstil arasında gerçekleşti. Marubeni 130 yıllık bir Japon şirketi. Gıda sektöründen kimyaya birçok alanda faaliyet gösteriyor. Türkiye’de Temsa ve Nuh’un Ankara Makarnası ile ortaklığıyla biliniyor. 66 ülkede 40 bine yakın çalışanı var. Cirosu 63.5 milyar dolar.

BÜYÜK BAŞARI
Saide Tekstil ise 1991’de Duru ailesinin kurduğu bir aile şirketi. Aynı dönemde kurulan birçok şirket piyasadan çekilirken onlar Türkiye’nin en büyük ihracatçılarından oldu. İlk onda yer alıyor. New Look, Forever New gibi ünlü markaların temsilcisi olarak perakende, Hard Rock Cafe, Carluccio’s gibi ünlü yeme içme markalarıyla gıda, Milestone ile gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Mayıs ayında Marubeni ile Saide ortak olmak için Rekabet Kurulu’na başvurmuştu. Onay geçen hafta çıktı. Japon devi Marubeni, Saide’nin yüzde 45.5 hissesini alarak Türkiye’de tekstil sektörüne de gelmiş oldu. Çin krizini atlattıktan sonra yeniden yapılanan ve hızlı moda, katma değeri yüksek ürünler üretmeye başlayan tekstil sektöründe böyle bir ortaklık büyük bir başarı.

Türk tekstil devine Japon ortak geldi

Haberin Devamı

GURUR DUYDUK
Marubeni’yi Saide ile ortaklığa ikna eden gerekçeler arasında ise grubun global stratejileri öne çıkıyor. Saide Londra’da hızlı bir planlama üssüne sahip. Marubeni, Japonya ve diğer Asya pazarları müşterileri için Saide’nin üretim ağını kullanarak uygun fiyatlı ve kaliteli ürünlerle satışlarını artıracak bir sinerji yaratmak istiyor. Şirketin kurucusu Mehmet Duru geçen yıl vefat etmiş. Aileden Alev Duru Londra’da yaşıyor. Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Duru’ya ortaklığı sordum. Marubeni ile ortaklıktan gurur duyduklarını söylüyor ama henüz daha fazla bilgi verecek durumda olmadığını anlatıyor. Yeni dönem için çalışmaya başladıklarını da ekliyor.

Türk tekstil devine Japon ortak geldi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!