Türk tahviline üç kat talep geldi

Güncelleme Tarihi:

Türk tahviline üç kat talep geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 14:22

Hazine, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilk kez uluslararası piyasaya çıktı. Moodys'in not indirim kararına rağmen Türk tahvillerine yüksek talep geldi. Hazine'den yapılan açıklamaya göre, maliyeti en düşük borçlanma gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili Hazine'den yapılan açıklamada "2016 yılı dış finansman programı çerçevesinde dolar cinsinden Ekim 2026 vadeli tahvilin artırımı (reopening) için bugün (14 Ekim) Citigroup, HSBC ve J.P. Morgan’a yetki verilmişti. Söz konusu ihraç fiyatlanmış olup, ihraç miktarı 1,5 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiştir. İhraç tutarı 20 Ekim 2016 tarihinde hesaplarımıza girecektir.

EN YÜKSEK TALEP ABD'DEN

Kupon oranı yüzde 4,875 olan söz konusu tahvilin yatırımcıya getirisi yüzde 4,75 olmuştur. Tahvile toplamda 150’den fazla yatırımcı, ihraç tutarının 3 katından fazla talep göstermiştir. Tahvilin yüzde 38’i ABD’deki, yüzde 35’i İngiltere’deki, yüzde 17’si Türkiye’deki, yüzde 9’u diğer Avrupa ülkelerindeki ve yüzde 1’i diğer ülkelerdeki yatırımcılara satılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

5.5 MİLYAR DOLARLIK FİNANSMAN

Açıklamanın devamında ise "Bu tahville birlikte 2016 yılında uluslararası sermaye piyasalarından toplam 5,5 milyar dolarlık finansman sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!