Türk statları da 3 boyut modasına uydu

Güncelleme Tarihi:

Türk statları da 3 boyut modasına uydu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 11:12

Her geçen gün yeni bir teknolojiyle değişime uğrayan ve insanları şaşırtan “3 boyut” çılgınlığından Türk statları da nasibini aldı. Dünya uydularından çekilen fotoğrafların görüldüğü bilgisayar yazılımı olan “Google Earth” tabanlı 3 boyutlu Türkiye rehberi sitesi “3dlocationearth”, sayfalarında Türk statlarının 3 boyutlu görüntülerine yer verdi.

TÜRK STADYUMLARININ GOOGLE EARTH'TEKİ 3 BOYUTLU GÖRÜNÜMÜ

Sitenin sahibi Aybars Görpe, yaptığı açıklamada, statların 3 boyutlu görüntülerine yer verme fikrinin kendisine ait olduğunu belirterek, “Sadece statlar değil, şirketler, restoranlar, okullar, hastaneler, spor salonları ve aklınıza gelebilecek her yerin 3 boyutlu görüntüsünü yapabiliriz” dedi.

Görpe, sitelerinden, aralarında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu, Ali Sami Yen ve Türk Telekom Arena'nın da bulunduğu 17 stat ile İstanbul'da Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın da 3 boyutlu görüntülerinin görülebileceğini anlattı.

“STATLARIN OTOPARKLARINI BİLE GÖRÜNTÜLEYEBİLİRİZ”

Konuyla ilgili tüm hazırlık aşamalarını kendilerinin yaptığını kaydeden Görpe, şöyle konuştu: “Statların 3 boyutlu görüntülerini hazırlamak için öncelikle gerekli tüm açılardan fotoğraflarını çekiyoruz. Eğer internette çok net fotoğrafları varsa onları da kullanabiliyoruz. Dünya üzerinde 3 boyutlu ne varsa ekranlara taşıyabiliriz. Örneğin bir statta kaç numaralı koltuktan sahanın nasıl görüneceğini bile 3 boyutlu gösterebiliriz. Statlara ulaşımda güzergahlara yer verip, statların otoparklarını bile görüntüleyebiliriz.”

3 boyutlu görüntülerin yanı sıra insanların istedikleri yeri adeta sokakta yürürmüş gibi gezebileceği şekilde bir sistemleri olduğunun da altını çizen Görpe, “Bu daha önce verilen hizmetten çok daha farklı bir uygulama, yani daha önce de sokakta yürürmüş gibi elde edilen görüntüler vardı ama bizim yaptığımız çok daha farklı” dedi.

“TARAFTARLARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRECEĞİNE İNANIYORUZ”

Statlarla ilgili hizmetlerinin özellikle kombine bilet satışları için çok faydalı olabileceğini dile getiren Görpe, “Bununla ilgili Fenerbahçe Kulübü ile görüşmelerimiz sürüyor. Arzu eden tüm kulüplere bu tür hizmetler verebiliriz. Özellikle futbolda bu tür uygulamaların taraftarlar tarafından büyük ilgi göreceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Siteden, Şükrü Saraçoğlu, Ali Sami Yen, Atatürk Olimpiyat, Türk Telekom Arena, Ankara 19 Mayıs, Kayseri Kadir Has, İzmir Atatürk, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Atatürk, İsmet Paşa, Hüseyin Avni Aker, Gaziantep Kamil Ocak, Denizli Atatürk, Manisa 19 Mayıs, Eskişehir Atatürk, Sivas 4 Eylül, Antalya Atatürk statlarının 3 boyutlu görüntüleri izlenebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!