Türk Sineması'nın usta isimleri bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Türk Sinemasının usta isimleri bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 11:12

TÜRK Sineması’nın 100’üncü yılı dolayısıyla, Haliç Kongre Merkezi’nde sinema sanatçıları konser verdi. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Emel Sayın gibi ünlü sanatçılar Metin Özülkü Orkestrası eşliğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Sineması’nın 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Türk filmlerinin fragmanları gösterilip, şarkıları Metin Özülkü orkestrası eşliğinde Mustafa Ceceli, Hakan Peker, Ziynet Sali ve Eda Özülkü tarafından seslendirildi.

"ANLAMLI BİR GECE"

Gecede sahneye davet edilen Türkan Şoray, "Şu an kelimelerle anlatılamayacak duygular içindeyim. Anlamlı bir gece. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a bize bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ederiz. Hepinizi yürekten kucaklıyorum" diye konuştu.

"SİNEMANIN 100 YILININ 50 YILINDA BİZLER VARDIK"

Türk Sineması’nın 100. yılını hep birlikte kutladıklarını ifade eden Hülya Koçyiğit, "Sinemanın 100 yılının 50 yılında bizler vardık. Birlikte paylaştığımız o güzel yıllardan o güzel şarkıları dinleyip hep birlikte söyleyeceğiz. Başkan Topbaş’a teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

"DAHA ÇOK SENE SİNEMANIN YAŞAMASINI DİLİYORUM"

Çok heyecanlı olduğunu belirten Filiz Akın, "Türk Sineması’nın 100. yılı, yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nden aldığı ödülle de taçlandı. Daha çok sene sinemanın yaşamasını diliyorum. Bizden önce de pek çok star vardı. Örneğin Belgin Doruk. Sinemaya sevgimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"SEVGİLİ ARKADAŞLARIMLA BİRLİKTE OLMAK O KADAR GÜZEL Kİ"

Gecede konser veren Emel Sayın da, "Sevgili arkadaşlarımla, sinemamızın göz bebeği olan Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Türkan Şoray ile birlikte olmak o kadar güzel ki" şeklinde konuştu.

PEKER-KOÇYİĞİT DÜETİ BÜYÜLEDİ


Hakan Peker, konseri sırasında Hülya Koçyiğit’i de sahneye davet etti. İki sanatçı birlikte "Seven ne yapmaz" şarkısında düet yaptı.

Emel Sayın da "Mavi Boncuk", "Yalancı Yarim", "Rüyalar Gerçek Olsa" ve " Bak Yeşil Yeşil" şarkılarını söyledi.

Emel Sayın’ın konserinin ardından ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit beraber sahneye çıktı. Topbaş, "Türk Sineması’nda 100 yılda, hem yıldızlarımız hem yönetmenlerimiz hem de emeği geçen herkese, milletim ve İstanbul adına teşekkür ediyorum" dedi.

Sahnede sanatçılara plaketlerini takdim eden Topbaş, sanatçılarla "Mavi Boncuk" şarkısını söyledi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı gece vatandaşların alkışları ve sevgi gösterileri eşliğinde son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!