Türk Sineması'nın Avrupa penceresi

Güncelleme Tarihi:

Türk Sinemasının Avrupa penceresi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Strasbourg'da bu yıl 10'uncusu gerçekleşen ve Türkiye dışında Türk Sineması'na yönelik en önemli etkinlik olan Strasbourg Türk Sinema Günleri sona erdi. 2 Aralık'da, Türkiye'de büyük tartışmalara neden olan Deniz Gezmiş ve iki arkadaşının asılmasını konu alan 'Hoşçakal Yarın' adlı filmle açılışı yapılan gösteride, 14 film yer aldı.

Bu yılki gösterinin konukları arasında bulunan Hülya Koçyiğit, Müjde Ar, Meltem Cumbul, Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Berhan Şimşek, Hümeyra, Can Dündar, Ayda Aksel, Güven Kıraç, Yelda Reynaud, 15 gün boyunca sinemaseverlerle birlikte oldular ve filmlerinin ardından seyircilerin sorularını cevaplandırdılar.

Bu yıl ki gösteride Erden Kıral'ın 'Avcı', Ömer Kavur'un 'Bir Kırık Aşk Hikayesi', Tunç Başaran'ın 'Kaçıklık Diploması', Mustafa Altıoklar'ın ‘‘Ağır Roman’’, Şeri Gören'in 'Kurbağalar', Can Dündar'ın Manisa Acısı', Zeki Demirkubuz'un 'Masumiyet', Ersin Pertan'ın 'Kurt Kanunu', Umur Turagay'ın 'Karışık Pizza', Fatih Akın'ın 'Kısa ve Acısız', Ali Özgentürk'ün 'At' ve Yılmaz Arslan'ın 'Yara' adlı filmleri yer aldı.

Gösteride ayrıca Zuhal Olcay ve Vedat Sakman ile Leyla Çolakoğlu ve Yıldız İbrahimova'nın resitalleri ile seyircilere müzikli saatler yaşatıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!