Türk sineması her yerde

Antalya Altın Portakal Film Festivali yağmura, fırtınaya rağmen tüm hızıyla sürüyor.

Haberin Devamı

Neyse ki hava bugün ve yarın daha sakin olacakmış. Yarınki ödül törenine yaklaşırken bu akşam saat 18.00’de AKM’de festivalin en fazla merak uyandıran filmlerinden biri var: Zenne.
2008 yılında eşcinsel olduğu için babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız’ın gerçek hikayesinden yola çıkan filmi, belgesel kökenli Caner Alper ve Mehmet Binay yönetiyor. Müzikler Demir Demirkan’a ait.
“The Independent”ın ‘İlk Türk eşcinsel namus cinayeti’ olarak sayfalarına taşıdığı olayı enine boyuna ele alan “Zenne”yi izlemek için bu akşam Antalya’da olacağım. Film çıkışı Twitter’dan haberleşiriz.
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi, Türkiye’nin Oscar aday adayı, 64. Cannes Film Festivali Jüri Ödüllü “Bir Zamanlar Anadolu’da”, New York Film Festivali kapsamında, Amerikalı izleyicilerle buluştu ve iyi not aldı.
En önemlisi de New York Times’ın “Tek kelimeyle büyük bir film” değerlendirmesiydi. Oscar’a daha bir yaklaştık sanki.
Sinema yazarı arkadaşımız Burak Göral, “11’e 10 Kala” adlı filminden sonra ikinci senaryosunu yazdı: Beni Unutma. Duyduğuma göre duygusu yüksek, romantizmi kuvvetli bir film olmuş. Müzikleri yapan Anjelika Akbar, senaryoyu okurken gözyaşlarına boğulduğunu söylüyor. Ve ilk kez bir senaryo ona film müziği yaptırmış. Başrollerini Mert Fırat, Açelya Devrim Yılhan, Tuba Ünsal ve Kenan Ece’nin paylaştığı Beni Unutma 11 Kasım’da vizyona girecek.

Haberin Devamı

Futbol tutkudur

Bu aralar medya dünyası bambaşka bir lige kilitlendi: Motor Silk Medyatava.com Futbol Ligi.
Her hafta Kağıthane Hasbahçe Stadı’na gidiyor ve televizyon, yazılı basın ve internetten meslektaşlarımızla futbolun keyfini çıkarıyoruz.
Benimki Hürriyet gazetesi futbol takımı teknik direktörü adı altında saha kenarı desteğinden ibaret tabii.
Taktik değil de moral veriyorum daha çok. Takım oynuyor zaten.
Turnuvada 12 medya kuruluşu var.
Hürriyet gazetesi, ekşisözlük takımıyla birlikte 9’ar puanla zirveye oturmuş durumda. Geçen haftaki maçta 3-0 yendiğimiz Uludağsözlük 6 puanla takipte. Habertürk gazete 4, TV Net 4, Habertürk TV 4, NTV 4, Birgün 4, Show TV 4, Sabah gazetesi 3 puanda.
Talat Sonbahar, Ali Tepeler, Altan Tanrıkulu, Hakan Ünsal, Nihat Uğurlu, Davut Bulut, İrfan Öztürk, Aykut Öztürk, İsmail Er, Erol Ayhan, Ender Memnun, Bünyamin Tekeli, Mehmet Karaman, Serkan Beşkardeş, Fırat Madak, Cem Cakıcı, Yener Aksoy, Ümit Genç’ten oluşan Hürriyet’in gücünde, yönetim kadrosunun da etkisi yok değil tabii...
Bizde teknik konuşmayı İsmail Er yapıyor, ben bizimkiler sahaya çıkarken sadece şunu söylüyorum: Hepimiz birimiz birimiz hepimiz için arkadaşlar. Not: İşte ligin fikstürü; http://www.medyatavaligi.com/index.php?sid=2

Haberin Devamı

HAÇİKO diyor ki...

Ortaca-Dalyan-Köyceğiz’de sahipsiz hayvanların koruma altına alındığı HAYDOS Bakım Evi’ni sel vurdu.
Hayvanların çoğu sakat, mağdur ve yavru.
Acil kulübe, sundurma, tel örgü ve mamaya ihtiyaç var.
Destek olmak isteyenler 0 532 765 6819’den Türkan Dağdelen’i arayabilirler.

Yazarın Tüm Yazıları