Türk Sağlık Sen'den çağrı

Güncelleme Tarihi:

Türk Sağlık Senden çağrı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 11:17

Türk Sağlık Sen'den çağrı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - TÜRK Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sendikal çalışmalar yapmak için Burdur'a geldi.

Sendikal çalışmalara katılmak amacıyla Burdur'a gelen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Burdur Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Başkan Kahveci, Türkiye'de 500 bin sağlık çalışanının hizmet verdiğini kaydetti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın geçen hafta sağlıkta memnuniyetin yüzde 75'e ulaştığını söylediğini belirten Başkan Önder Kahveci, "O memnuniyet sağlık çalışanları sayesinde oldu. Bu kadar gayret ve çabanın içinde olan sağlık çalışanlarına değer verilmelidir. Bu sadece ücret açısından değil, çalışma şartları açısından, sosyal imkanlarının da düzenlenmesi gerekiyor" dedi.

Sağlık çalışanlarının öncelikle çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Önder Kahveci, daha sonra temel ücretlerin yükseltip düzene sokulmasını istedi. Hekim ve hemşirelerin kamu işçileri kadar maaş alamadığını savunan Kahveci, "Performansa göre ücret verilecekse taban ücretleri yaşam standartlarına yükseldikten sonra verilsin. Biz bu konuda yapılacak bütün çalışmalara destek vereceğiz. Türkiye'de bir çok kurumun belirlediği geçim standartlarını önümüze koyarak alınacak maaşları belirleyelim" diye konuştu.

Haklarını almak isteyenleri sendikal mücadeleye davet eden Genel Başkan Önder Kahveci, "Hastanede çalışan uzman hekim 3 bin TL maaş alıyor. Hemşire arkadaşımızın maaşı 3 bin TL'yi bulmuyor. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırına bakın. Bunlarla insanlar nasıl yaşamlarını sürdürüp ailesini geçindirecek. Döner sermayelerin daha nitelikli olmasını ve emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Emeğimizi, hakkımızı istiyoruz. Mücadelemizi sendikayla vereceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!