Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi'nden objektif atama çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesinden objektif atama çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 15:12

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi'nden objektif atama çağrısı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- TÜRK Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, Sağlık Bakanlığı'nın bu ay içinde 4 bin sözleşmeli yöneticinin atamasını yapacağını belirterek, "Bu atamalarda ne yazık ki herhangi bir objektif kriter yoktur" dedi.
Sağlık Bakanlığı'nın bu ay 4 bin sözleşmeli yönetici atayacağını söyleyen Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, hiçbir bilgi, beceri ve sınava tabi tutulmadan kişilerin sözleşmeli yönetici olabileceğini ve sağlık kurum ve kuruluşlarını yönetebileceklerini savundu. Ünal, şöyle dedi:
"Böyle bir sistemin sonucunda da geçmiş yıllarda fırıncı, kasap, gassal ve tıbbi cihaz şirket görevlilerinin kamu hastanelerinde yöneticilik yapmaları gibi kabul edilemez durumlar ortaya çıkmıştır. Dahası 'Adamımız olsun, bizden olsun da çamurdan olsun' mantığının Türkiye’yi sürüklediği felaketi geçtiğimiz 15 Temmuz’da hep beraber gördük ve yaşadık. Bu anlayışın kamudan artık tamamen temizlenmesi gerekliliği ve kamuda adaleti sağlayıp, liyakati tesis etmenin zorunluluğu tartışılmazdır. Bu ayda yapılacak 4 bin yönetici ataması da bu manada ciddi bir sınav olarak kayıtlara geçecektir. Hükümetin birlik, beraberlik söylemlerinin lafta kalıp kalmadığını bize bir kez daha gösterme fırsatı olacaktır. On binlerce sağlık çalışanı görevde yükselme sınavı beklerken, birilerinin objektif değerlendirmeye tabi tutulmadan sağlık kurumlarında yönetici olması haksızlıktır, bile kul hakkına girmektir. Sağlık kurum ve kuruluşları, sağlık sistemini ve sağlık çalışanlarını bilen, tanıyan insanlar tarafından idare edilmeli, objektif ve rekabete açık sınavda başarılı olmuş, mesleklerinde yetkin insanlar tarafından yönetilmelidir. Herhangi bir güvencesi olmadan üst idarecilerin iki dudağı arasına sıkışmış bir yöneticinin hizmet gereklerinden ziyade tek amacının üstlerini memnun etmek olması kamu idaresi açısından son derece zararlı bir anlayıştır. Talebimiz ülkemiz ve devletimizin menfaatidir. Beklentimiz ise; adaletin tesis edilmesi, ehliyet, liyakat ve tecrübenin temel kriterler olmasıdır. İşin hiç kimseye değil, sadece ehline verilmesini istiyoruz. Bu durumda hem çalışanlar rahatlayacak, hem emanet ehline teslim edildiğinden, hizmet alanlar daha kaliteli sağlık hizmeti alacak, hem de kendini geliştirmek ve mesleğinde en üst seviyeye gelmek isteyen çalışanların önü açılmış olacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!