Türk-sağlık-sen’den ‘Aile Hekimleri’ Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Türk-sağlık-sen’den ‘Aile Hekimleri’ Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:42

TÜRK-SAĞLIK-SEN ADIYAMAN ŞUBE BAŞKANI İRFAN TOKUR, AİLE HEKİMLERİNİN CUMARTESİ NÖBETİYLE İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Türk-Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, Cumartesi nöbetlerine gitmeyen aile hekimine ceza verilemeyeceğini açıkladı.
Türk Sağlık-Sen olarak yapılan hukuksuzluğun, dayatmanın ve angaryanın hep karşısında durduklarını vurgulayan Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, aile hekimliğinde de haksız ve hukuksuz olan cumartesi nöbetlerine karşı da kararlılıkla bir mücadele sürdürdüklerini ifade etti.
İrfan Tokur, aile hekimlerinin Cumartesi nöbetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Sendikasının aldığı iş bırakma kararına uyan kamu çalışanlarına ceza verilemeyeceği mevzuatta açık ve yüksek yargı kararları ile tescillenmiş iken aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına ceza verilmesinin kabul edilemez olduğunu defalarca dile getirdik. Bu konudaki haklılığımız kazandığımız mahkeme kararı ile de bir kez daha tescillenmiştir. Türk Sağlık-Sen’in açtığı dava sonucunda mahkeme Cumartesi nöbetine gitmeyerek iş bırakan aile hekimine verilen cezayı iptal etmiştir. Cumartesi nöbetleri ile ilgili olarak kazanılan bu ilk dava ile Türk Sağlık-Sen farklılığını ve mücadelesini bir kez daha ortaya koymuştur.
Açtığımız dava sonucunda mahkemenin verdiği bu kararla, sendikamızın aldığı karar doğrultusunda Cumartesi iş bırakarak nöbete gitmeyenlere ceza verilemeyeceğini tescillemiş olduk. Cumartesi nöbetlerine karşı kazanılan bu ilk dava aile hekimlerimize ve aile sağlığı çalışanlarımıza hayırlı olsun. Herkes bilsin ki bu mücadelemiz cumartesi nöbetleri ortadan kalkana kadar sürecektir. Çünkü biz haklıyız ve kazanacağız” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!