Türk ‘PİLOTT’lara ‘Silikon’ desteği

Güncelleme Tarihi:

Türk ‘PİLOTT’lara ‘Silikon’ desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 21:20

Her biri alanında fark yaratan fikirlere sahip olan girişimciler, Türk Telekom’un PİLOTT Programı sayesinde teknoloji üssü Silikon Vadisi’ne çıkarma yaptı. Girişimciler yabancılarla bir araya gelerek projelerini anlattı.

Haberin Devamı

TÜRK Telekom’un girişimleri hızlandırma programı PİLOTT, 3’üncü dönemin başarılı girişimlerini teknoloji devriminin merkezine, ABD’nin San Francisco şehrindeki teknoloji üssü Silikon Vadisi’ne götürdü. AppAnalytics, Kolay İK ve hrBeyond girişim projeleri, Google, Facebook, Apple, Spotify ve Uber gibi dünya teknoloji devlerinin ofislerini ziyaret edip, Stanford Üniversitesi iş birliğiyle girişimcilik derslerine katıldı. Türk Telekom’un davetlisi olarak gittiğimiz San Francisco’da proje hakkında bilgi aldık. 

GELİŞİM İMKANI SAĞLIYOR

PİLOT Girişimciliği Hızlandırma Programı’nın pek çok özelliği ile girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getirdiğini belirten Türk Telekom Grubu Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, şu bilgileri verdi: ”PİLOTT Programı ile girişimcilere sağladığımız en önemli katkılardan biri, onlara gerçek müşteri ihtiyaçları ve iş modelleri üzerinde alanlarında uzman yöneticiler ve mentorlar ile birlikte çalışma imkânı sağlıyor olması. Girişimciler gerçek pazar, gerçek müşteri, bilgi birikimi ve işbirliği olanaklarıyla buluştuklarında projelerini doğrulanmış bir iş modelini hayata geçirme şansı buluyorlar. Bu sayede girişimcilerimiz daha fazla gayret ve kaynak sarf etmeden ürünlerini geliştirme imkânı sağlıyor.”

12 PROJEYE ULAŞILDI

PİLOTT Girişimciliği Hızlandırma Programı’nda 3 dönemi başarıyla geride bıraktıklarının altını çizen Dursun, “PİLOTT Eylül 2013’te uçuşa geçti. 3 dönemde 40 üniversite ve teknokent ziyaret edildi. 1000’e yakın başvuru alındı, 100’ün üzerinde girişimle yüz yüze görüşme yapıldı. PİLOTT, üç dönem boyunca girişimlere toplam 750 bin TL sermaye desteği sağladı. 12 PİLOTT girişimi Silikon Vadisi’ni ziyaret etti. Program sonunda 8 girişim yatırım alırken, 1 girişim projesi Türk Telekom Grubu tarafından satın alındı ve ürünleşti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!