Türk oyun şirketinden 100 milyon dolarlık satış

Güncelleme Tarihi:

Türk oyun şirketinden 100 milyon dolarlık satış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 09:26

Merkezi ABD'de bulunan, dünyanın önde gelen oyun geliştirici şirketlerinden Zynga, Türk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümünü 100 milyon dolara satın aldı. Peak Games, Sidar Şahin, Rina Onur ve Hakan Baş tarafından 2010 yılında İstanbul'da kuruldu.

Haberin Devamı

Zynga’nın internet sitesindeki açıklamaya göre, şirket, anlaşma uyarınca Peak Games’in Spades Plus, Gin Rummy Plus ve Okey Plus gibi oyunlarının yeni sahibi olacak. 
Peak Games’in Toy Blast ve Toon Blast oyunları ise İstanbul merkezli şirkette kalacak. 

Türk oyun şirketi bugün saat 10.00’da İstanbul’da, söz konusu satın alma ve gelecek planlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. 

7 YIL ÖNCE KURULDU 

Peak Games, Sidar Şahin, Rina Onur ve Hakan Baş tarafından 2010 yılında İstanbul'da kuruldu. ABD San Francisco’da ofis açan şirket, kısa zamanda geliştirdiği oyunlarla dünya çapında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hatta dünyanın en büyük oyuncak üreticisi Hasbro'nun Peak Games'in Toy Blast adındaki oyununu kopyalaması ve bunun üzerine Peak Games'in açtığı davayı kazanması oldukça ses getirmişti.

Türk oyun şirketinden 100 milyon dolarlık satış


Şirketin kurucu ortaklarından Hakan Baş, 1 yıl sonra ayrılarak başta Lidyana.com olmak üzere kendi girişimlerine odaklanmak için şirketten ayrıldı. Yaklaşık 2 yıl önce ise Rina Onur, Silikon Vadisi'nin en önemli yatırım fonlarından biri olan 500 Startup kadrosuna dahil oldu. Peak Games'in CEO'luk görevini ise Sidar Şahin sürdürüyor.

 

Haberin Devamı

 

Arzu Ünal "İletişimde “online” ve “offline” ayrımı çok yakında yapılmayacak!" | Ofis Dışında

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!