Türk okulu Londra’da kampus açıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk okulu Londra’da kampus açıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 14:00

Türkiye’den bir okul zinciri daha yurtdışında kampus açıyor. Mektebim’in kurduğu  “Mektebim Internationals Schools” (MIS) çalışmalarına başladı. İlk yurtdışı kampusunu ise Londra’da açacak.

Haberin Devamı

Okul zincirlerinin yurtdışı açılımları devam ediyor. Mektebim’in uluslararası markası olan Mektebim Internationals Schools, Maarif Vakfı ile görüşerek ortak projeler hazırlıyor. Kurum, okul öncesinden liseye kadar açacağı yurtdışı kampuslarıyla ülkelerin ve bölgelerin eğitim sistemlerine pozitif yönde katkı sağlamayı amaçlıyor. Mezunlarının gerçek küresel vatandaşlar olmasını hedefleyen Mektebim International Schools, ilk yurtdışı projesi olan ve İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşecek kampus projesi için çalışmalara başladı. Kurumun Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Sancak, Mektebim Internationals Schools Genel Müdürü Selim Genç, Yayın Direktörü Hande Alpay’dan oluşan heyet, Londra’da birçok ziyaret gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

SIRADA ALMANYA, FRANSA VE AMERİKA VAR

Kampus yatırımı için görüşmelerini tamamlayan heyet Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’i de ziyaret ederek çalışmalarını aktardı. Büyükelçi Bilgiç, Mektebim’in İngiltere’de açacağı kampustan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Çalışmaları yakından takip edeceğini belirten Bilgiç, ayrıntıları Ümit Kalko’dan dinledi. Yurtdışı çalışmalarına Londra’dan start vereceklerini belirten Kalko, “Londra’dan sonra Almanya, Fransa ve Amerika’da okullar açmayı planlıyoruz. Ortadoğu’da körfez bölgesinde Dubai, Katar ve Suudi Arabistan’da da okullaşmak için gerekli fizibilite çalışmalarına başladık. Ülkemizde de kampus sayımızı artırarak bu süreci üniversite ile taçlandıracağız” dedi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!