Ege Haberleri

EGE

    Türk öğrencilerden Fransız dokunuşu

    İZMİR, (DHA)
    18 Eylül 2015 - 14:18Son Güncelleme : 18 Eylül 2015 - 14:18

    İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, dünyaca ünlü Fransız şefler tarafından kurulan Les Toques Blanches Lyonnaises Derneği ile yapılan işbirliği anlaşması doğrultusunda Fransa’da 3 ay boyunca stajlarını yapıyor. İzmir Ekonomili 20 şef adayı, Fransa’nın Lyon kentinde Michelin Yıldızlı restoranlarda ödüllü şeflerin yanında mesleklerine dair incelikleri yerinde öğreniyor.

    İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş ile Les Toques Blanches Lyonnaises Derneği Başkanı Laurent Bouvier arasında imzalanan işbirliği protokolü doğrultusunda stajlarını gerçekleştiren öğrenci şefler, uluslararası deneyim kazanarak eğitimlerini sürdürüyor. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Program Uygulama Koordinatörü Sırma Güven, öğrencilerin işbirliği sonucunda Fransız şeflerden üniversitede eğitim almasının yanı sıra Fransa’da Michelin Yıldızlı restoranlarda staj yaptığını belirterek, "Öğrencilerimiz, dünya ve Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini yerinde öğreniyor. 3 aylık stajlarını, gastronominin başkenti Lyon’da Les Toques Blanches Lyonnaises kurumuna bağlı şeflerin yanında yapan öğrencilerimiz, iş deneyimi kazanıyor. Böylece hem Fransız mutfak tekniğinde ilerliyor hem de ikinci yabancı dillerine yönelik becerilerini geliştiriyor" dedi.

    Türk öğrencilerden Fransız dokunuşu

    Yurtdışı deneyiminin öğrencileri kariyer hedeflerine ulaşmalarında destek olduğunu aktaran Güven, stajın öğrenci şeflerin akademik ve kişisel gelişimlerine büyük katkı sağladığını söyledi. Güven, "Fransa staj dönemi sonrası öğrencilerimizin sorumlulukları artmış bireylere dönüştüklerini gözlemliyoruz. Yurtdışında geçirilen dönem, öğrencilerimizin kariyerleri için oldukça önemli bir yatırım. Üç yıldır sürdürdüğümüz bu çalışma ile bütünleşen eğitim sistemimizin sonucunda her yıl yeni başarı hik?yelerine tanık oluyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen işletmelerinde çalışan veya kendi restoranlarını kuran girişimci mezunlarımız var" diye konuştu.


    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı