Türk mühendislerden VR bankacılık uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Türk mühendislerden VR bankacılık uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 13:29

Mobil ve dijital teknoloji alanında bilinen isimlerden Monitise’ın Türk mühendisleri Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük bankalarından biri olan First Gulf Bank (FGB) için sanal gerçeklik (VR) bankacılık uygulamasını geliştirdi.

Haberin Devamı

Bankacılık alanında dünyanın ilk sanal gerçeklik uygulama unvanına sahip “FGB VR” isimli uygulama ile FGB’nin müşterileri bankacılık işlemlerini sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak yapabiliyor. Kullanıcıların Google Play üzerinden indirebilecekleri uygulama ile FGB, daha güçlü bir marka bilinci yaratırken diğer yandan uygulamada yer alan penaltı oyunu sayesinde de müşterileri ile arasındaki etkileşimi arttırıyor. Uygulamanın lansmanı 10 Kasım tarihinde Mall of the Emirates, Dubai’de yapıldı. Ayrıca 19 Kasım’da Monitise ile FGB işbirliğiyle yapılacak Hackathon ile sanal gerçeklik teknolojileri konusunda farkındalığın arttırılması da hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Monitise MEA Genel Müdürü Fırat İşbecer, “Yeni teknolojilerin etkisi ile hemen hemen tüm şirketler bir dijital dönüşüm sürecinden geçiyor. Biz de sunduğumuz uçtan uca çözümlerimizle büyümelerini destekliyoruz. En önemlisi, inovatif çözümlerimizi doğru stratejiler ile buluşturarak ürünler geliştiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda da sanal gerçeklik, büyük veri, kullanıcı odaklı dijital arayüz tasarımı, giyilebilir teknoloji uygulamaları ile ilgili çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.” dedi.

Haberin Devamı

FGB Dijital ve Alternatif Kanallar Direktörü Gökhan Alakuş ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Çok yeni gelişmekte olan bir teknoloji olmasına ve bankacılığın bilinen kısıtlamalarına karsın, Projeler Müdürümüz Emre Sargın ve çözüm ortağımız Monitise ile birlikte ortaklaşa geliştirdiğimiz inovatif uygulamamızla, bankacılığın sanal gerçeklik teknolojisine dünyada ilk adımı atmasını sağlamış olduk. Bu önemli adımın toplumu bankalar ile yepyeni bir platformda buluşturacağına ve diğer kurumlara da ilham verip, benzer örneklerin ortaya çıkmasına öncülük edeceğine inanıyoruz."

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR?

Uygulama kullanıcılara dış dünyadan izole edilmiş bir sanal gerçeklik dünyasını üç boyutlu bir ev ortamında sunuyor. FGB müşterileri, VR gözlükleri ile uygulama içerisinde banka ürünleriyle ilgili bilgiler alabiliyor, bu ürünlere başvuru yapabiliyor ve penaltı oyunu oynayabiliyor. Müşteriler mobil cihazlarıyla uyumlu bir sanal gerçeklik gözlüğü ile de diledikleri her yerden bu deneyimi yaşayabiliyor.

VR NEDİR?

Haberin Devamı

Sanal gerçeklik (Virtual Reality - VR), bilgisayarlar tarafından taklit edilerek oluşturulan ortamlara denir. Sanal gerçeklik ortamı sadece görsel tecrübelerden ibaret olmayıp bunun yanında duyma, hareket gibi başka duyulara da hitap eder. VR teknolojileri olarak da ifade edilen sanal gerçeklik ürünleri ile kullanıcılar, çeşitli çevre birimleri (kasklı ekran vb.) aracılığıyla sanal ortamlara dâhil edilir. Bu teknolojinin günümüzde en fazla dikkat çeken örneği sanal gerçeklik gözlükleridir. Bu gözlüğü takan kullanıcı, bir sanal dünya görür ve bu sanal dünya içerisinde 360 derece görüş açısına sahip olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!