Türk mimarın eseri

Güncelleme Tarihi:

Türk mimarın eseri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Mimar Reşat Geçit, uluslararası bir başarıya imza attı. Hollanda, binlerce aday arasından Türk mimarın, içinde kayak pistleri bulunan piramit şeklindeki kış sporları sarayı projesini seçti.

Halen Fransa'da yaşayan uluslararası üne sahip mimar Reşat Geçit'in ‘‘Ski-Piramid'' (Kayak Piramidi) adını verdiği projesi, 250 milyon dolarlık harcamayla Hollanda'nın Tilburg Kenti'nde inşa edilecek. İki kayak pistine sahip olacak dev spor kompleksi, 25 Aralık 1999'da tamamlanacak.

Suni kar yağdıracaklar

Yılın her ayında günde 1400 kişiye spor yapma imkânı verecek dev piramidin kayak pistlerinde püskürtme suyu amonyakla özel bir işlemden geçirilerek yapay kar yağdırılacak. Piramitte ayrıca buz sporları yapmaya ve tırmanmaya elverişli buz duvarından oluşacak 7 bin metrekarelik bir bölüm de yer alacak.

35 kat ve 145 metre yüksek

35 katı ve 145 metre yükseliğiyle 133 bin metrekare alana kurulan piramit projesinin tümüyle kendi kaleminden çıktığını söyleyen mimar, ‘‘Bilgisayarla böyle bir proje üretemezdim'' dedi. Mimar Reşat Geçit, söz Türkiye'den açıldığında ise şöyle diyor:

Ülkemde çalıştırmadılar

‘‘25 yıldır birçok esere imza attım, ama beni yetiştiren ülkemde tek bir eser yapma fırsatı vermediler. Türkiye'de okudum, ABD'de doktora yaptım. Döndüğümde bir masa verdiler, sabah gel, akşam git dediler. Gururuma dokundu ve ABD'ye gittim. Beyaz Saray'ın ek binasının mimarları arasında yer aldım. 11 yıl burada kaldıktan sonra teklifler üzerine Fransa'ya yerleştim.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!