Türk milleti nankör mü oldu

12 Eylül’ü ancak 11 Eylül’ü ve öncesini yaşayanlar değerlendirebilir. En az 50 yaşında olunmalı. Öyle kuru demokrasi laflarıyla, vatan millet nutuklarıyla konuşulmaz. Meclis, aylardır cumhurbaşkanını bile seçememişti. Ne olacaktı, anarşi ortamı, ölümler, yakıp yıkmalar sürmeli miydi? Bu davayı çoğu kişi haksız bulmaktadır.

Haberin Devamı

İncelenmeden konuşulmasın. Çatışmada ölen bazı PKK’lılar için bile gösterişli cenaze törenleri, gösterişli mezarlar yapılıyor. Kimse çizmeden yukarı çıkmasın. Berber de makas kullanır ama, terzilik yapmaya kalkışmaz.

12 Eylül, o günkü anarşi şartlarında iç hizmet kanununa göre yapılmıştır. Yasaldır. Alkışlanmıştır. O ortamı kendileri hazırladılar demek suçlamaya yetmez. Kanıtlanmalıdır. Varsa bile, her tahrike uymak mı gerekir? Tahriklere ancak kötü niyetliler, kıt akıllılar uyar. Bizim aklımız, irademiz yok mu? Tavuk muyuz da her yem atılan yere yöneleceğiz? Türk milleti nankör mü oldu? Yoksa millet için kimse ortaya çıkmaz.

1982 Anayasası da referandumla ve son referandumdan bir kat fazla oy oranıyla kabul edildi. Niçin sonraki üstün oluyor? Kanunlar geçmişe şamil değildir. Yani geçmişe uygulanmaz. Bu kural çiğnenirse hiçbir hakkımızın sahibi olamayız. Bir kanun çıkarılır, herkesin her şeyi elinden alınır.

12 Eylül’de mahkemeler açıktı. Niçin dava açılmadı. Bugün de yargı bağımsızlığı yok deniyor ama, yine de davalar açılıyor. 12 Eylül anarşiyi, cinayetleri bitirdi. 32 yıl önce oldu. Ortalık düzelince de çekildiler. Ekonomi yoluna kondu.

Bir konuyu bilenler konuşsun. Berberler terziliğe kalkışmasın. O zaman da şimdiki gibi sesler mi kısılsaydı?
Dinçer ÖNAL-(E) Avukat

Haberin Devamı

GÜNÜN HABERİ

“İL ve ilçede bulunan ‘merkezi camiler’ engelli vatandaşların talepleri üzerine yeniden düzenlenecektir.”
(Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez)

İnsülin haberi bizi mutlu etti

İNSÜLİN ile ilgili haberinizi okumak beni inanılmaz mutlu etti. Bu proje ile ilgili kaynak haber vs olduğunda sabırsızlıkla bekleyeceğim. Beni bir tek düşündüren ve merak ettiren nokta ise bununla ilgili safhaların ne sürede tamamlanması olasıdır ve projenin kabulü, başlaması ile birlikte Türkiye’de bu hücre ameliyatların en erken ne zaman başlaması olasıdır. Gerçekten 1-2 yıl sonra insülinden kurtulmak mümkün olacak gibi midir? 38 yaşındayım ve henüz genç sayılırken çözülmesi harika olurdu, düşünmesi bile heyecan verici.
Atıl TUNÇALIN-BODRUM

Haberin Devamı

İNSÜLİN yazınız için, daha doğrusu bunu öğrenmemize fırsat verdiğiniz için, bir yaşındaki TİP 1 diyabetli bir bebeğin annesi olarak sizlere teşekkür etme gereği duydum. Temennim bir an önce çalışmaların sağlıklı bir şekilde sonlandırılması ve bu çalışmalara umut bağlayan diyabetlilerin ve diyabetli yakınlarının yüzlerinin güldürülmesidir. Umarım dua ve dileklerimiz gerçekleşir. Tüm diyabetlilere orta şekerli sevgiler...
Melek YENER-ADAPAZARI

Kimler ödüllendirildi

ÖZEL Kalem Dergisi tarafından düzenlenen 4. Yerel Yönetim Ödülleri’nde afet yönetimi kategorisinde, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, yılın belediye başkanı ödülünü aldı. Erzen ödülünü Van Erciş depreminden sonra ambulans uçakla hasta çocuklarını İstanbul’a getirttiği Bilal Demir’in elinden aldı. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlenen törenin ödüllerini Prof. Dr. Cevdet Geray başkanlığında Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Mete Tapan, Sadun Alp ve Erdoğan Bilenser’den oluşan seçici kurul belirledi. Buna göre Ankara, Hatay, Çorum (2 ayrı kategoride) valilerini; Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlarını; Muğla, Erzincan, Trabzon, Kartal, Konak, Beykoz, Odunpazarı, İnegöl, Yıldırım, Fethiye, Melikgazi, Polatlı, Karasu, Mudurnu, Talas belediye başkanlarını 9 ayrı kategoride toplam 24 ödüle layık bulurken Özel Kalem Müdürleri Platformu’nu da özel ödülle ödüllendirdi.

Haberin Devamı

Zekeriya Yıldırım: İlanlar değişti...

DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, ‘Darüşşafaka’ya yakışmaz’ yazısına bir açıklama yaparak, öğrenci alımında Başbakan’ın açıkladığı yeni tüzük değişikliğinin uygulanacağını belirterek, yaşanan sıkıntı konusunda şu bilgiyi verdi: “Kamu spotu ilanlarımızı yayınlayan TV kanallarına, ilanlarımıza ücretsiz olarak kendi yayın planına göre yer veren gazete ve dergilere yeni ilanlarımızı ilettik. Bu süreçte sadece Vatan gazetesi (daha önce de Milliyet) ilanları reklam servisinden kaynaklanan bir karışıklıktan dolayı değiştiremedi. İlgililer de bu konuda üzüntülerini ayrıca belirttiler.”

İstanbul’da çekişme büyüyor

Haberin Devamı

CHP’nin pazar günkü kongresinde seçilecek yeni örgütün 2014’teki yerel yönetim ve milletvekili seçimlerine kadar görev yapacağı düşünülürse, ‘uçurumdan önceki son viraj’ niteliği taşıyor. Kılıçdaroğlu’nun ilçe başkanları toplantısında “İstanbul’u taşıyacak bir aday üzerinde özgür iradenizi kullanın. Benim ağzımdan duymadıklarınızı da inanmayın” demesine karşın, muhalif üyeler Erdoğan Toprak’ın bir grup milletvekili ile ‘Kılıçdaroğlu adına’ Oğuz Kaan Salıcı için kulis yürütmesi dikkat çekiyor.

Ali Özcan’a yakın bir delege “Örgütün vicdanına güveniyoruz. CHP’nin ve İstanbul’un geleceği için en doğru kararı delege verir. Bırakın delegeler demokratik bir yarışla kimi istiyorsa onu seçsin, eski hastalıklar depreşmesin” diyor.

Adaylardan Dr. Bülent Kerimoğlu, Ali Özcan lehine çekildi. Seyfullah Beysülen de ‘tarafsız’ kalacağını söyledi. Ancak kendisini destekleyen delegelerin büyük bir bölümünün Ali Özcan’ın yanında yer alacakları bildirildi. Prof. Dr. Semih Eryıldız’ın aday olabilmesi için 630 delegeden yüzde 10’unu alması gerekiyor. Rıdvan Budak’ın, delegenin iradesi üzerine konan genel merkez ipoteğini protesto edip adaylıktan çekilmesi üzerindeki tartışmaların kongreye damgasını vurması bekleniyor. Aynı şekilde ortaya çıkan en önemli şey şu oluyor: “Genel Merkez’in baskısı Deniz Baykal ve Önder Sav dönemini aratır hale gelmesi, korku imparatorluğunun sürmesi anlamına gelmiyor mu?”

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

- CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün son günlerde tiyatro sanatçılarının yaşadığı sorunlar ve tiyatroların özelleştirilmesi tartışması özelinde, ülkemizde sanatın ve sanatçının sorunlarının araştırılması ve bunlara çözüm bulunması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasını önerdiğini...

- DENİZ Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın avukatı, barış, demokrasi ve insan haklarının onurlu savunucusu, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı kurucu ve yöneticilerinden Halit Çelenk’in, ölümünün 1. yılında İstanbul Barosu öncülüğünde düzenlenen bir etkinlikle anılacağını...

- DP Genel Başkanlığı’na seçilen Gültekin Uysal’ın “Bugün ihtilal mağdurluğu oynayanların zindan mazileri iki aylıktır. Askeri darbelerin 1. derecede muhatap ve mağduru DP neden yok sayılıyor?” dediğini.

Yazarın Tüm Yazıları