Türk Makam Müziği ve Ud Uluslararası Sanat Festivalinde

Güncelleme Tarihi:

Türk Makam Müziği ve Ud Uluslararası Sanat Festivalinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 09:27

04 – 30 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Dresden şehrinde, Die Staatlichen Kunstsammlungen Dresden katkılarıyla gerçekleştirilen “Dresdner Kunts Fest 2015” başlıklı uluslararası Sanat Festivali’nde Türk ud sanatçısı Bilen Işıktaş da yer alacak.

Haberin Devamı

Daha önce de yurtdışında çeşitli festivallerde Türkiye’yi temsil eden genç ud sanatçı Işıktaş, 12 Eylül Cumartesi, Saat 16.00 da “Türckische Cammer” de bir resital gerçekleştirecek. Düzenlenecek konserde Işıktaş, Tanburi Cemil, Şerif Muhiddin Targan ve kendi eserlerinden oluşan bir repertuarla dinleyiciyle buluşacak. Genç sanatçı konserin ikinci bölümünde Mısır doğumlu ud sanatçısı Mustafa Said ile ortak bir dinleti de gerçekleştirecek.

Bilen Işıktaş uluslararası platformlarda Türkiye’ye başarı kazandırmış ve 2009 yılında Beyrut’ta gerçekleştirilmiş olan uluslararası ud yarışmasında dünya ikinciliği ödülüne layık bulunmuş genç yeteneklerden. İleri icra tekniğinin ve uda kazandırdığı yeni ifadenin yanı sıra akademik çalışmaları da bulunan ve Şerif Muhiddin Targan ud ekolünü benimseyen Bilen Işıktaş yine bu ekol üzerine müzikoloji doktorasını sürdürmekte. Işıktaş, halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!