Türk Kızılayı'ndan Iraklılara konteyner desteği

Güncelleme Tarihi:

Türk Kızılayından Iraklılara konteyner desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 13:41

Türk Kızılayı'ndan Iraklılara konteyner desteği

Haberin Devamı

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA) - IRAK’ta evsiz kalanlara Türk Kızılay'ı tarafından 500 konteyner gönderilmesine törenle başlandı.
Türk Kızılayı'na ait konteynerlerden 290'ı Erzincan'dan, 210'u da Muş’taki depolarından Irak'a gönderilecek. Konteyner barınma ünitelerini hazır hale getiren Türk Kızılayı 125'er konteyneri Bağdat, Anbar, Dohuk'a gönderecek. Ayrıca Irak Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile 75 konteyner Dohuk’a, 50 konteyner ise Bağdat’a ulaştırılacak. Konteynerler ihtiyaç sahibi ailelere sırayla teslim edilecek. Türk Kızılay'ı, bir hafta içinde konteynerlerin Irak’a sevkiyatı tamamlayacak.
Türk Kızılayı Kuzeydoğu Anadolu Bölge Müdürü Şafak Lostar, 2014 yılı Haziran ayında Irak’ta başlayan iç çatışmalardan sonra Türk Kızılay'ı olarak önce Sincar ardından Erbil bölgesinde konuşlanarak Irak coğrafyasında insani yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini hatırlattı. Şimdiye kadar Irak’a 156 TIR ile yaklaşık 4,5 milyon dolarlık insani yardım malzemesini ulaştırdıklarına işaret eden Lostar şunları söyledi:
"Erzincan Lojistik Merkezimizde Irak Kızılay'ı ile yaptığımız protokol kapsamında Irak’ta bulunan mazlumlar ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için 500 konteyner sevk edilecek. Bunların 290' Erzincan, 210'u Muş merkezden sevk edilecek. Yaklaşık değeri 1 milyon 800 bin dolar. Irak coğrafyasındaki acı dinene kadar, orada ki kardeşlerimiz kendi yerlerine yurtlarına dönenen kadar Türk Kızılay'ı olarak bu desteği sürdüreceğiz."
Irak Kızılay Dış Yardımlar Müdürü Ebuseyit Ahmet ise Türk Kızılayı'na Irak'a yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Konteyner yüklü TIR’lar Türk Kızılay Erzincan Afet Yönetim Merkezinde gerçekleştirilen törenin ardından Irak’a doğru yola çıktı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!