Türk Kızılay’ı, kan bağışçılarını onurlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Türk Kızılay’ı, kan bağışçılarını onurlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 12:29

Türk Kızılay’ı, kan bağışçılarını onurlandırdı

Haberin Devamı

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde kan bağışçılarını, gümüş ve bronz madalyalarla onurlandırdı.
Türk Kızılay’ı Silifke Şubesi, Göksu Parkı’nda gerçekleştirdiği törenle, kan bağışlayarak hayat kurtaran vatandaşları madalyalarını verdi. Törene, Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren ve vatandaşlar katıldı.
Burada konuşan Belediye Başkanı Turgut, kan bağışında vatandaş desteğinin çok önemli olduğunu belirterek, "Kanın tek kaynağı insandır. Bu hayati sıvının başka bir muadili yoktur. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eş değerdir. Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak derman olabilir, hatta kan bağışlayarak kendi sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Tamamen gönüllülük esasına dayanan kan bağışlarına Silifke olarak gerçekten büyük bir ilgi ve önemli bir duyarlılık göstermekteyiz" dedi.
Kaymakam Cinbir ile Şube Başkanı Beceren’in konuşmalarının ardından da kan bağışçılarına madalyaların yanı sıra teşekkür belgesi verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!