Türk işadamına ait galeri kundaklandı

Güncelleme Tarihi:

Türk işadamına ait galeri kundaklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 09:40

Almanya’nın Münih kentinde Selçuk Cihan Aslan’a ait galeride otomobiller, yüzleri maskeli, eldivenli ve festival kostümü giymiş iki kişi tarafından kundaklandı.

Haberin Devamı

KAMERA görüntülerine göre dün gece saat 00.12 civarında açık alandaki 60 aracın bulunduğu galeriye gelen maskeli iki kişi, araçların aralarında saklanarak galerinin orta bölümüne kadar ilerledi. Burada araçların lastiklerine yakıcı maddeyi döküp ateşe verdikten sonra kaçtılar. Yangını devreyi gezen polisler fark etti. Olay yerine gelen iftaiye yangına müdahale edip söndürdü. Ancak itfaiye gelinceye kadar beş lüks araçtan üçü tamamen yandı. Diğer ikisinde de ağır hasar oluştu.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri kundaklamada kullanılan yanıcı maddenin türünü belirleyemedi. Polis olayın son derece profesyonelce olduğunu dile getirdi.

DIŞİŞLERİ’NDEN TELEFON

Saldırıdan sonra Münih Başkonsolosu Mesut Koç ile Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan da bir yetkili galeri sahibi Selçuk Cihan Aslan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Başkonsolos Koç ve Dışişleri’nden arayan yetkili, saldırının takipçisi olacaklarını dile getirdi.
Selçuk Aslan, “Polisin de dediği gibi olay profesyonel bir eylem. Polis hayret etti. Dört dakikada bu araçlar nasıl yandı diye. Yakıcı maddeyi araştıracaklar. Kamera görüntülerini incelemeye aldılar. Zararım 80 bin euro civarında” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!