Türk-İş kimi eleştirmeli; iktidarı mı muhalefeti mi

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’ya bir mektup yazarak, CHP’ye yönelik haksız ve yersiz suçlamaların Türk-İş tarihine kara bir leke olarak geçecek düzeyde olduğunu belirterek, Türk-İş yöneticilerine soruyor:

“Hangi işçilerle CHP’ye karşı engellemekte zorlandığınız tepkiyi koyacaksınız?
Türk-İş Genel Kurulunda “İktidarın gölgesi olmayacağız” diye haykıran cam işçileriyle mi?
Yüzünüze karşı kongre salonlarında “Profesyonel yöneticilerimiz tabanda yer alan işçilerin düşünce ve duygularından habersizdir” diyen işçileri unuttunuz mu? Siz CHP karşıtı mektupla uğraşırken Bolu’da iktidar uygulamalarına karşı hak mücadelesi veren deri işçileri için ne yaptınız?
Daha dün “Hükümetin emeğe karşı bitmez tükenmez saldırılarının önümüzdeki dönemde devam edeceği açık” demediniz mi? İktidar değişmediğine göre iktidara değil muhalefete saldırma yönündeki değişimin nedeni açık değil midir?.
CHP’siz’siz bir siyasal iklimi arzulayanlar, hiçbir zaman başarılı olamayacaktır.
CHP dün olduğu gibi bugünde yarında işçinin, emeğin yanında olmaya devam edecektir.

Taksiciler arasındaki kavga ‘siyaset’ten...

ETİMESGUT ilçesi Eryaman mahallesinde bulunan taksi durağında meydana gelen ölümlü olaydan dolayı büyük üzüntü duyduk.
Sincan Şoförler Odası Başkanı ve beraberindeki grubun Ankara Şoförler Odası’nın çalışma bölgesi sınırları içerisinde bulunan ve daha önce tartışma yaşadıkları taksi durağına saat 23.00 sıralarında gelmeleri neticesinde durakta kavga yaşanmış, kavga esnasında 1 kişi ölmüş 2 kişi de yaralanmıştır.
Etimesgut bölgesinde Sincan Şoförler Odası’nın taksi duraklarına müdahalesi sonucu buna benzer olayların defalarca yaşandığı bilinmektedir.
5362 sayılı Esnaf Sanatkarlar Kanununun ilgili maddesi uyarınca Sincan Şoförler Odası’nın çalışma bölgesinin sadece Sincan sınırları olduğu, bunun haricindeki bölgelere müdahale etmemesi gerektiğinin bilinmesi, Bakanlığın bu doğrultuda görüş bildirmesi ayrıca bu tür olayların yaşanmaması için Ankara Şoförler Odası olarak Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Başkanlığı’na defaten yazılı müracaat ve uyarılarımıza rağmen Etimesgut, Yenimahalle ve Çankaya ilçesi sınırlarında bulunan taksi duraklarına Sincan Şoförler Odası’nın müdahale ettiği, oda başkanının Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olması nedeni ile Ankara Ulaşım Koordinasyon Başkanlığı’nca alınan kararlarla Ankara Şoförler Odası’nın yetki bölgesi ve çalışma alanına giren yukarda belirtilen ilçelerde yasadışı olarak Sincan Şoförler Odası adına taksi durakları verilmiştir.
Bu kararlar sonucunda Ankara Şoförler Odası olarak Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Başkanlığı’na Esnaf arasında çalışma düzeni ve barışının bozulacağı, kavgalar yaşanacağı resmi yazı ile bildirilmesine rağmen talebimiz dikkate alınmamıştır. Neticesinde de bu tür üzücü olaylar yaşanmıştır. Bu vahim olayların bir daha yaşanmaması için kanunun belirlediği şekilde Ankara Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezinde bir an önce karar alınması gerektiği kanaatindeyiz.
Mehmet YİĞİNER-Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı

Oh ne ala...

ANKARA Temelli TOKİ’den 2006 yılında ev aldık. Birçok eksiklikleri vardı. 2012 yılı itibarı ile eve bakmaya gittiğimde doğalgazın geldiğini, yolların asfaltlandığını, ticaret merkezi inşaatının bitmiş olduğunu, cami inşatının bitmek üzere olduğunu görmek beni mutlu etti; buradan yetkililere teşekkür etmek istedim. Ancak Sağlık Ocağı olarak yapılan yerin mahalle muhtarı tarafından adete işgal edilmiş olduğunu görmek beni rahatsız etti. Muhtar, milyarlarca liraya mal olan yeri hem muhtarlık binası olarak hem de oradaki kişilerden aldığım bilgilere göre ikamet yeri olarak kullanmaktaymış...
Bu olayı görmezden gelen tüm sorumluları gerekeni yapmaya çağırıyoruz.
Biz Sağlık Ocağı’nın hizmetini bekliyoruz.
R. O.
Yazarın Tüm Yazıları