Türk iş adamından referandum kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Türk iş adamından referandum kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 12:28

Türk bakanların Avrupa’daki toplantılarına yasak konulmasına kızan Türk iş adamı Mehmet Gargılı, şirketine ait bütün araçlarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ‘evet’ posterleriyle donattı.

Haberin Devamı

BELÇİKA’da yaşayan Türk iş adamı Mehmet Gargılı, Türk politikacıların toplantılarına izin vermeyen bazı Avrupa ülkelerini protesto etti. "Cumhurbaşkanının gelişi engelleniyorsa, fikirleriyle Avrupa’yı dolaştırırız” diyen Gargılı, şirketine ait bütün kamyonları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın poster ve mesajlarıyla giydirerek Avrupa’nın Başkenti Brüksel sokaklarında dolaştırıyor.

16 Nisan’daki halk oylamasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meselesi olmadığını, bunun milli bir mesele olduğunu belirten Mehmet Gargılı, “Biz ülkemizi ve ülkemizin geleceğini düşünen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğini yaptığı referanduma vatandaşlar olarak destek veriyoruz. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Onun için iş araçlarımı bu şekilde giydirerek tarafımı belli ettim” dedi.

Haberin Devamı

KANUNEN YASAK DEĞİL

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’lı ‘Tek Millet’, ‘Tek Bayrak’, ‘Tek Vatan’, ‘Tek Devlet’, referandum için ‘evet’ yazılı araçların sokaklarda dolaşmasının yasak olmadığını belirten Noord Polis Sözcüsü Audrey Dereymaeker ise şunları söyledi: “Yasal olarak kamyonun Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğrafı ve yazılarıyla sokakta bulunması, trafikte dolaşması yasak değil. Ancak trafik kurallarına uymadıkları takdirde para cezası verebiliriz. Bunun dışında hiçbir müdahale yetkimiz yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!