Türk hentbolunun gururu oldular

Güncelleme Tarihi:

Türk hentbolunun gururu oldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 11:31

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası ile Kupa Galipleri'nde final maçı yöneten Kürşad Erdoğan ve İbrahim Özdeniz hakem çifti, Türkiye'nin hentboldaki gururu oldu.

Haberin Devamı

Özdeniz ve Erdoğan hakem ikilisi, Türkiye'nin kulüpler ve milli takım düzeyinde istediği başarıyı yakalayamadığı uluslararası hentbol organizasyonlarında, üst düzey seviyede görev alarak takdir topluyor. Geçen yıl Bayanlar EHF Kupası finalinde düdük çalan Türk hakem çifti, bu sezon da Bayanlar Kupa Galipleri Kupası finalini yöneterek, önemli bir başarıya imza attı.

Hakem Kürşad Erdoğan, yaptığı açıklamada, İbrahim Özdeniz ile kısa ve uzun vadeli yeni hedefler belirlediklerini söyledi. Kısa vadede temmuz ayında yapılacak Dünya Gençler Hentbol Şampiyonası finalinde görev beklediklerini anlatan Erdoğan, Erkekler Şampiyonlar Ligi yarı final maçına ve Erkekler EHF Kupası Dörtlü Finali'ne atanmayı amaçladıklarını belirtti. Erdoğan, aralık ayında düzenlenecek Avrupa Bayanlar Hentbol Şampiyonası'nın aday hakem listesinin en güçlü çiftlerinden olduklarını vurgulayarak, bir aksilik olmazsa organizasyonda Türkiye'yi temsil etmeyi umduklarını dile getirdi. Uzun vadeli hedeflerine değinen Erdoğan, "Son iki yıldır üst düzey takımların müsabakalarında görev yapıyoruz. Her hakem gibi olimpiyat finalinde yer almayı hedefliyoruz" dedi.

"Dezavantajını yaşadık"

Erdoğan, elit listeye dahil olabilmek için çok emek harcadıklarını ifade ederek, Türkiye'nin hentbolda kulüp ve milli takım düzeyinde üst seviyede olamamasının dezavantajını yaşadıklarını vurguladı. "Bu durumun zaman kaybına sebep olduğu bir gerçek" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Üst düzey ligleri olan ülke hakemleri yüzde 30 performans göstererek elit listeye dahil olabiliyor. Biz ise en az yüzde 70 performans gösterdiğimizde aynı seviyeye çıkabiliyoruz. İnsanların ön yargılarını gidermek çok kolay olmuyor maalesef."

"Takımlara da ihtiyacımız var"

Hakem İbrahim Özdeniz de uluslararası şampiyonalarda gelen görevlerle emeklerinin karşılığını aldıklarını belirterek, "Ancak ülkemizi Avrupa'da en üst düzeyde temsil edecek, kurullarda görev alacak kişilere, sporculara, antrenörlere ve takımlara da ihtiyacımız var" diye konuştu. Şampiyonlar Ligi'nde final maçı yönetmenin hedefleri arasında bulunduğunu kaydeden Özdeniz, "Son iki sezonda Şampiyonlar Ligi'nde en fazla maç yöneten çiftler arasındayız. Ancak bu konuda çok da aceleci değiliz" ifadesini kullandı.

"Müjdeyi vermek istiyorum"

Erdoğan gibi Avrupa Bayanlar Hentbol Şampiyonası'na büyük ihtimalle davet edileceklerini vurgulayan Özdeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizin aracılığınızla buradan bu müjdeyi verebilirim. Önemli ve zor bir şampiyona olacak ancak fiziksel, mental ve pratik çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Bu yaz görev yapacağımız Dünya Gençler Hentbol Şampiyonası sonrası tamamen hazır olacağımızı söyleyebilirim."

Haberin Devamı

"Partner seçimi çok önemli"

Özdeniz, hentbol hakemliğinde saha içi kadar saha dışındaki uyumun da önemli olduğu söyledi. Hakem çiftlerinin aynı mantaliteye sahip olması gerektiğine işaret eden Özdeniz, "Hayata bakışınız, hakemlikten beklentileriniz, yaşam tarzlarınız uyumlu olmalı. Bu yüzden hakemlik kariyerinin başında partner seçimi gerçekten çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!