Türk gecesi

KANI değil pasaportu Türk olan Aurelio’yu saymazsak sahada 6 Türk var. Bu maçı tarihe yazalım. Artık altı Türk’ün ilk 11’de olduğu bir Avrupa Ligi maçı seyredebileceğimizi sanmıyorum.

Oyuncu mu yetişmiyor? Biz mi yetiştiremiyoruz? Yoksa 6+2+2 engeli mi gençlerimizin yolunu kapıyor? Her ne sebeple olursa olsun, öz kaynağına bu kadar uzak bir Beşiktaş gücüme gidiyor.

Bel korsesi takmalılar!

Quaresma’nın karşısında oynayanlara, tekmelik değil bel korsesi takmalarını tavsiye ederim. Yedikleri çalımlardan bel kaymasına uğrayıp fıtık olabilirler. Süper başladığı bu maçta ne yazık ki yarım saat sahada kalabilmesi büyük şansızlık. Saha içinde, dışında ve yedek kulübesinde iyileştirilemeyen Quaresma acile kaldırılınca Beşiktaş kendisini rakip kaleye götüren en büyük kozundan yoksun kaldı.
Bobo, ilk yarıda yanına yaklaşan arkadaşı kalmayınca ‘bari bütün rakibi çalımla geçeyim’ dedi. Tabii ki çok zor.. Futbol kollektif oynandığında daha basit. İlk yarıda Rapid Wien’in baskısı, Beşiktaş’ın kontraatakları var, gol yok.

Fırsatı kaçırdın Bobo

HOLOSKO’nun sağ gözüne çöp mü kaçtı? Sağındaki boş oyuncuları görse, attığıyla değil attırdıklarıyla gecenin kahramanı olacak. Gönüllerde taht kurma fırsatını kaçırdın Holosko ama attığın golle Kartal’ı havalandırdın. Boş alan bulduğunda geçemeyeceğin rakip yok. Beşiktaş’ın sana ihtiyacı var Holosko. Çarşı’ya değil rakiplere saç baş yoldurtman işten bile değil..

Türkiye dar geliyor

BEŞİKTAŞ yüksekten uçmaya devam ediyor. Geniş kadrosu ve her geçen gün iyiye giden futboluna artık Türkiye dar geliyor. Bu ivmede en büyük katkıda tabii ki Schuster’in. Her futbolcusundan en yüksek verimi almayı çok iyi biliyor. Transfer yapmak yetmez, maharet iyi futbol oynatmakta.

BEĞENDİM
Bir Avrupa Ligi maçında ilk 11’lerde 6 Türk’ün olmasını.

BEĞENMEDİM
Taraftarlarımızın tribünde gereksiz yere yaktığı meşaleleri.

DİKKAT
Beşiktaş’ta maça yine kaleci damgasını vurdu. Kartal bireysel hatalara dikkat edilmeli.
Yazarın Tüm Yazıları