Türk gazeteci Rotary’nin barış elçisi

Güncelleme Tarihi:

Türk gazeteci Rotary’nin barış elçisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:00

Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Ayça Demet Atay, Rotary’nin 2005-2007 dönemi bursuyla İngiltere’deki Bradford Üniversitesi Barış Araştırmaları Bölümü’nde "çatışma çözümü" eğitimini tamamlayarak, barış anlaşmaları ve uluslar ve devletler arası sorunların çözümü alanlarında çalışmaya başlayacak.

Atay’ın gönlünde Birleşmiş Milletler’de çalışmak var. Gazetecilik kariyeri boyunca Cumhuriyet, Milliyet ve Yeni Binyıl gazetelerinde çalışan Ayça Demet Atay, aynı zamanda 2002 Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü’nün sahibi.

2002 yılında oluşturulan Rotary Barış Elçisi Burs Programı, hükümetler, devletler ve insani alanlar bünyesinde belirlenen geleceğin liderlerinin eğitimini üstleniyor. Rotary’nin burs programına katılan bireyler, dünya çapındaki savaş ve şiddet tehdidini azaltmaya yönelik beceri ve bilgilerle donatılıyorlar. Program, bu yolla uluslararası iyi niyet girişimlerinin yayılmasına, uluslararası çatışmaların daha hızlı çözüme ulaştırılmasına ve diplomaside karşılıklı anlayış ortamının geliştirilmesine hizmet etmeyi amaçlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!