Türk futbolunun 10 genç umudu

Güncelleme Tarihi:

Türk futbolunun 10 genç umudu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 00:00

Yetenekli, başarılı ve umut veren... Yeni yıldız arayışındaki Türk futbolunun gerçek anlamda umudu onlar. Kimisi genç milli takımda Avrupalı akranlarına fark atıyor, kimisi Süper Ligi’de şimdiden golcülüğünü konuşturuyor. İşte Türk futbolunun 20 yaş altı genç yetenekleri.

Haberin Devamı

Gol sevincini Zidane’le paylaştı
Recep Niyaz
17, ofansif orta saha, Fenerbahçe Milli takımlar düzeyinde farklı yaş gruplarında 62 kez oynayan oyuncu forma giydiği uluslararası turnuvalarda da iz bırakıyor. Takım oyuncusu olmasının yanı sıra hızlı, bitiriciliği, oyun görüşü, hızı ve tekniğiyle dikkat çekiyor. ‘Messi’ lakaplı oyuncunun, 14 Kasım’da Hollanda Genç Milli Takımı’nı 4-1 yenen Türkiye’nin üç golünü attığını hatırlatalım. Niyaz, 12 yaşındayken 2007’deki Danone Kupası’nda attığı golü turnuvayı kenardan izleyen Zidane’a sarılarak kutlamıştı.

Yeni Şifo Mehmet
Oğuzhan Özyakup
20, Orta saha, Beşiktaş
Bu sezon kendini ‘feda’ eden oyunculardan birisi. Hollanda doğumlu. Kısa sürede AZ Alkmaar altyapısında kendini gösterip Hollanda genç milli takımına kadar yükseldi. Henüz 16 yaşında Arsenal tarafından keşfedilince İngiltere’nen yolunu tuttu. Rezerv takımda ve gençler liginde forma giymesine karşın A takımda kendine yer bulamayınca bu yıl haziran ayında Beşikaş’ın teklifini kabul etti. Hatta ümit milli takımı tercihini de Türkiye’den yana kullandı. Yumuşak bilekleri ve bitirici ara paslarıyla Türk futbolunun ve Beşiktaş’ın yeni Şifo Mehmet’i.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın’ın gözbebeği
Orhan Gülle
20, orta saha, Gaziantepsor
Sergen Yalçın’ın, Beşiktaş altyapısında görev yaparken Gülle’nin takımdan gönderilmesine aşırı tepki göstermesi ve onun için “Tabata’dan üç gömlek iyi” demesi bile bu yeteneği anlatabilir. Genç milli takımlar düzeyinde toplam 93 maça çıkan genç oyuncu 2009’da FIFA 17 yaş altı Dünya Kupası’nda çeyrek final oynayan kadronun önemli bir parçasıydı. Gülle’nin örnek aldığı iki oyuncu ise Fabian Ernst ve Alex de Souza.

Alman edebiyatı okuyor
Mertan Caner Öztürk
20, sağ kanat, Galatasaray
Hırsı, çabukluğu, topa hakimiyeti, fiziği ve mücadeleci futboluyla Fatih Terim’in geçen sezondan beri A takımda forma verdiği bir oyuncu. Sahadaki pozisyon bilgisi, sorumluluk alması en önemli özellikleri. Bu sezon A2 Ligi’nde takımının 22 golünden altısını attı. Aynı zamanda öğrenimine de devam ediyor. İstanbul Üniversitesi’nde Alman dili ve edebiyatı okuyor. Hatta takım arkadaşı Tomas Ujfalusi’ye Almanca twitler atıyor.

Haberin Devamı

Antrenörüne bile özür diletti
Okay Yokuşlu
18, orta saha, Kayserispor
Altay’da forma giyerken teknik direktörü Coşkun Demirbakan, “Bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum. Okay’ı oynatmadığım için özür dilerim.” demişti. Hedefinin Metin Oktay gibi olmak istediğini belirten Okay, PTT 1. Lig ve Spor Toto Süper Lig’in de en genç golcüsü unvanını taşıyor. Alt yaş gruplarında 53 kez milli takım forması giydi.

Onun idolü de Ronaldo
Emrah Başsan
20, sol kanat, Antalyaspor
Oyunu çabuk oynayan, topu daima ileriye taşımayı düşünen bir oyuncu. Gol atmaktansa asist yapmayı seven oyuncu geçen sezon Pendikspor’da 28 maçta 9 gol 12 asistle oynadı. Milli takımlar düzeyinde 9 kez forma giydi. En beğendiği oyuncu Cristiano Ronaldo.

Haberin Devamı

Aileden sporcu
Beykan Şimşek
17, forvet, Fenerbahçe
İki yıl önce 17 yaş altı Genç Milli Takım’da 2-2’lik İngiltere maçındaki golüyle hatırlanıyor. O maçta ikinci golde sergilediği hızı, tekniği ve inadı en önemli özellikleri. Oyuna sonradan girdiğinde skoru değiştirebilmesi de cabası. Kısa boyuna karşın yükseğe sıçrayabiliyor. Belli ki burada genetik avantajı da var. Çünkü babası eski voleybolcu ve futbolcu, annesi ise eski bir basketbolcu. Söylediğine göre Anadolu Efes’ten gelen teklifi değerlendirip basketbolcu bile olabilirdi.

O da Çanakkale’nin Messi’si
İlker Sayan
19, sol açık, Çanakkale Dardanelspor
Mehmet Topal, Selçuk İnan, Hasan Kabze gibi yetenekleri ülke futboluna kazandıran Çanakkale’nin son yeteneği 60 kez milli formayı giydi. Geçen yıldan bu yana A takımda ve ayağına son derece hakim, hızlı ve golcü oyuncunun İstanbul’a transferi yakın. Ona da Çanakkale Dardanel taraftaları ‘Messi’ lakabını takmış.

Haberin Devamı

İlle de Fatih Tekke diyor
Muhammet Demir
20, forvet, Gaziantepspor
Bursapsor’da yetişti. Ertuğrul Sağlam onu Gaziantepspor’a gönderdiği için büyük tepki topladı. Geçen sezon Süper Lig’de 19 yaşında 10 gol attı. Fiziğini çok iyi kullanıyor ve kafa vuruşlarıyla etkili. 2011’deki 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda da hem grupta hem elemelerde 8 gol atarak en golcü ikinci oyuncu oldu. Kendi deyişiyle en beğendiği golcü “40 yaşına da gelse, evinin önünde de oynasa Fatih Tekke. ”

Terim’den özel ilgi görüyor
Berk Yıldız
16, orta saha, Galatasaray
Fatih Terim ona geçen sezon Adana Demirspor kupa maçta formayı verdi ve Galatasaray’da forma giyen en genç oyuncu yaptı. Yaşına karşın soğukkanlı, top tekniği iyi ve güçlü bir fiziğe sahip. 11 yaşında Galatasaray altyapısına geldiğinde eline aldığı ilk kitaplardan biri David Beckham’ın otobiyografisi ‘Benim Hikayem’di.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!