Türk futboluna "yabancı" kalanlar

Güncelleme Tarihi:

Türk futboluna yabancı kalanlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 11:03

Türk futbolunun "4 büyükler" olarak adlandırılan takımları Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un lig tarihi boyunca yaptığı bazı yabancı oyuncu transferleri, yaşattıkları hayal kırıklıklarıyla akıllara kazındı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin lokomotif kulüplerinin, özellikle son yıllarda kadrolarına kattığı bazı yabancı oyuncular, takımların beklentisini karşılayamadı. Yetenekleriyle takımlarına sportif anlamda katkı sağlaması beklenen isimler, çoğu zaman kulüplerin maddi sorunlar yaşamasına da neden oldu.

BEŞİKTAŞ'IN BREZİLYALILARI BEKLENENİ VEREMEDİ

Beşiktaş, geçmiş yıllarda kadrosuna kattığı Brezilyalı oyuncuların büyük kısmından verim alamadı. Manchester United'dan kadroya dahil edilen Kleberson, yüksek bonservis bedeliyle Gaziantepspor'dan alınan Rodrigo Tabata, orta sahada fark yaratması beklenen Dentinho ve Ricardinho ile attığı gollerden çok fazla kilolarıyla gündeme gelen Ailton, Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcu tercihlerinde beklediğini bulamadığı isimler arasında yer aldı.

Türk futboluna yabancı kalanlar


Galatasaray'dan kiralanan Kamerunlu Dany Nounkeu, Fransız Julien Escude, Hırvatistan Milli Takımı'nda görev yapan Gordon Schildenfeld, "Kara Kartallar"ın savunmada yarar sağlayamadığı oyuncular oldu. Siyah-beyazlılarda Nijeryalı Christopher Ohen ve Michael Eneramo, Gineli Souleymane Youla, Arjantinli Federico Higuain ve Osvaldo Nartallo başarısız forvet transferleri arasına girdi.

FENERBAHÇE ARADIĞI FORVETİ BULAMADI

Sırp Mateja Kezman, İspanyol Daniel Güiza ve Rus Vladimir Beschastnykh, Fenerbahçe'nin son yıllarda büyük beklentilerle kadrosuna katmasına rağmen verim alamadığı yabancı golcüler olarak dikkati çekti. Ülkesinde sergilediği performansla Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı golcü Stecanela Washington ise kalp sorunu nedeniyle takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

Türk futboluna yabancı kalanlar


Sarı-lacivertlilerin eski kaptanı Alex'in referansıyla alınan Şilili Claudio Maldonado, dönemin İspanyol teknik adamı Luis Aragones'in kadroya kattığı vatandaşı Josico ve CSKA Moskova'daki performansıyla adını duyuran Sırp Milos Krasic, orta sahada beklenenin altında kalan isimler oldu.

Galatasaray HAGI'NIN YERİNİ DOLDURAMADI

Galatasaray'da Rumen Gheorge Hagi'nin futbolu bırakmasının ardından yerini doldurması beklenen birçok oyuncu transfer edildi.

Takıma katkısından ziyade çalım tarzıyla akıllarda yer edinen Brezilyalı Felipe, taraftarın sevgilisi haline gelmesine karşın istikrarsız bir görüntü çizen bir diğer "Sambacı" Lincoln, sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe'deki performanslarının uzağında kalan İsrailli Haim Revivo ve Bosna Hersekli Elvir Baliç, Türk futbolunun sertliğine ayak uyduramayan Arjantinli Marcelo Carrusca ve Brezilyalı Elano, görev adamı kimliğine bürünen Arjantinli Emmanuel Culio ve disiplinsiz tavırları gerekçe gösterilerek Hagi tarafından takımdan gönderilen Bosna Hersekli Zvjezdan Misimovic, "Karpatların Maradona'sı" olarak adlandırılan eski Rumen futbolcunun yerini dolduramadı.

Hollandalı Wesley Sneijder ise henüz başarılarına ulaşamasa da şu ana kadar Galatasaray'da Hagi'ye benzer şekilde oyuna etki edebilen futbolcuların başında geldi.

TRABZONSPOR HÜCUMLARDA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Trabzonspor'un hücuma yönelik yaptığı üst seviye transferler bekleneni veremedi. Büyük umutlarla transfer edilen İngiliz golcü Kevin Campbell, istenen seviyeye ulaşamadığı için kısa süre içerisinde ülkesine döndü. Ülkesinde sergilediği performansla Çek Tomas Jun'un ve Hollanda'daki kariyeriyle adından söz ettiren Avusturyalı Marc Janko'nun bordo-mavili formayla attığı goller bir elin parmaklarını geçmedi.

Türk futboluna yabancı kalanlar


Almanya'nın Hertha Berlin takımındaki performansının ardından Trabzonspor'un yolunu tutan Brezilyalı Marcelinho da bu oyuncularla aynı kaderi paylaştı. Polonya'nın gelecek vadeden oyuncuları arasında gösterilen Pavel ve Piotr Brozek kardeşler, Trabzonspor dahil ülkelerinin dışında istenen seviyeye ulaşamadı. Son olarak büyük beklentilerle transfer edilen Fransız Florent Malouda, yaşanan anlaşmazlık nedeniyle takımdan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!