Türk filmlerine alternatif fragmanlar

Güncelleme Tarihi:

Türk filmlerine alternatif fragmanlar
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 11, 2017 13:50

Patlamış mısır kokuları, ocakta demlenen çay... Çocukluğumdan bugüne kadar bunlar hep bana ailece izlenen filmleri hatırlatır. Bazı filmler vardır ki yeri hiç değişmez, babadan oğla geçen miras gibidir.

Haberin Devamı

Televizyonlarımızda değil, salonlarımızdadır oyuncuları. Gulyabani’den korkuşlar, "Babanı da hiç sevmezdim" takılmaları, bilemiyorum Altan bilemiyorum!

Bazı filmlerin son kullanma tarihi yoktur, sonsuzluğa bırakılmış birer not gibidirler.

Fragman ise bir filmin kesitlerinden oluşan kısa tanıtımı olarak tanımlanır. Yani bir film hakkında vaad edilendir. Fragman seyirciye bir söz verir, "Bu filmi izlemelisiniz çünkü…" der.

Fragman önemli ve ülkemizdeki algının aksine zordur. Çünkü fragman, bu vaadde seyirciyi içine alacak kadar cömert, tam anlamıyla merak uyandıracak kadar ketum bir tavır takınmalıdır.

Gelişen teknoloji ve internetin kullanım yoğunluğu da, fragmanları eskisine göre daha önemli bir vaad haline getirdi.

Filmlerle güçlü bir bağ kuran bir insan olarak, hem bu filmlerin şu ana kadar olan etkisi hem de fragman konusuna ayrı bir ilgim olması sebebinden dolayı böyle bir proje yapmaya karar verdim.

Haberin Devamı

Benim ve birçok insan için önemli olan filmlerin ölümsüzlüklerine ufakta olsa bir katkıda bulunabilme duygusunun heyecanı bile bu proje için yeterli bir motivasyondu.

Ağır Roman ile başladığım fragman serisine, sırasıyla Herşey Çok Güzel olacak, Eşkiya ve Süt Kardeşlerle devam ettim. Vakit buldukça da bu fragmanlarıma devam etme niyetindeyim.

Uzun lafın kısası, çok sevdiğim ve her izlediğimde ayrı keyif veren, benim ve eminim birçok insan için son kullanma tarihi olmayan bu filmlerin fragmanlarına yeterli önemin verilmediğini düşünmemden kaynaklı bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdim.

Tabii ki videoların ham halleri olmadığı için yapım aşamasında bazı zorluklar yaşadım. Ama yukarıda bahsettiğim bu filmlerin üzerimdeki etkisi ve bunu bir nevi kendime bir borç hissetmemden dolayı çok da engel teşkil etmedi.

Ben yaparken ve izlerken çok keyif aldım umarım size de bir nebze o keyfi yaşatabilirim. İyi seyirler.

Süt Kardeşler

 Â

Her Şey Çok Güzel Olacak



Ağır Roman

Â

Eşkıya

  

BAKMADAN GEÇME!