Türk filmi Mustang Oscar'da ön elemeyi geçti

Güncelleme Tarihi:

Türk filmi Mustang Oscarda ön elemeyi geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 20:16

2016 Oscar ödüllerinde Yabancı Dilde En iyi Film kategorisinde ön elemeyi geçen 9 film belli oldu. 9 film arasında Türkiye'den aday olamadıktan sonra Fransa'nın Oscar adayı olarak gösterdiği Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in Mustang'i de var.

Haberin Devamı

28 Şubat 2016'da gerçekleşecek 88. Akademiz Ödül Töreni'nde yabancı Dilde En iyi Film kategorisinde ön eleme sonuçları açıklandı. Türkiye'den aday gösterilen Sivas 9 film arasına giremezken Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in Fransa'dan aday gösterilen Mustang'i listede yer aldı.

Oscar adayları 14 Ocak 2016 tarihinde açıklanacak. Böylece Yabancı Dilde En İyi Film için yarışacak nihai 5 film de bu tarihte belli olacak.

İşte ön elemeyi geçen 9 film;

Fransa / Mustang / Deniz Gamze Ergüven
Almanya / Labyrinth of Lies / Giulio Ricciarelli
Macaristan / Son of Saul / László Nemes
Finlandiya / The Fencer / Klaus Härö
Belçika / The Brand New Testament / Jaco Van Dormael
Kolombiya / Embrace of the Serpents / Ciro Guerra
Danimarka / A War / Tobias Lindholm
İrlanda / Viva / Paddy Breathnach
Ürdün / Theeb / Naji Abu Nowar

Türk filmi Mustang Oscarda ön elemeyi geçti


KARADENİZLİ 5 GENÇ KIZIN HİKAYESİ ÖDÜLE DOYMUYOR
Fransa, Türkiye ve Almanya ortak yapımı Mustang'in hikayesi Karadeniz’in bir sahil kasabasında geçiyor. Filmde babaanne ve amcalarıyla yaşayan, ilk gençlik yılları dönemindeki öksüz ve yetim kalan 5 kız kardeşin maruz kaldıkları toplumsal baskıya karşı kendi yöntemleriyle direnişleri ve özgürlük arayışları masalsı bir tonla anlatıyor.

Haberin Devamı

Mayıs ayındaki Cannes Film Festivali'nde “Label Europas Cinema” ödülünü alan Mustang, Ukrayna'da altıncısı düzenlenen Odessa Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü (Grand Prix) ve Ekim ayında da Roma'da özel mansiyon ödülünü almıştı.



BAKMADAN GEÇME!