Türk F-16'ları IŞİD'i vurdu

Güncelleme Tarihi:

Türk F-16ları IŞİDi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 19:26

Türk Savaş Uçakları, Kilis'in karşı tarafında bulunan Harcele Köyü bölgesindeki IŞİD hedeflerini vurdu. Operasyon, 2 F-16 savaş uçağı ile gerçekleştrildi. Hava hareketı Türkiye tarafından da görüntülendi. Koalisyon ülkelerinin savaş uçakları da yine Kilis’in karşısındaki Suriye köylerinde bulunan IŞİD hedeflerine hava harekatı düzenledi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Suriye'ye yollayacakları askerlerin yalnızca IŞİD'e karşı savaşacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kilis'in Seve Köyü karşısındaki Suriye köylerinde, IŞİD militanları ile muhalifler arasında Harcele, Soran, Havran köylerinde çatışmalar sürerken, bugün bölgede uçak hareketliliği yaşandı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Türk Savaş Uçakları, Kilis'in karşı tarafında bulunan Harcele Köyü bölgesindeki IŞİD hedeflerini vurdu.

Saat 15.00 sıralarında meydana gelen operasyon, 2 F-16 savaş uçağı ile gerçekleştirildi. Hava harekatı Türkiye tarafından da görüntülendi.

KOALİSYON GÜÇLERİ DE IŞİD'İ VURDU

Kilis’in Seve Köyü karşısındaki Suriye köylerinde, IŞİD militanları ile muhalifler arasında Harceli, Soran, Havran köylerinde çatışmalar sürerken, bölgede uçak hareketliliği başladı. Koalisyon ülkelerinin savaş uçakları, Türkiye sınırına yakın bölgelerinde bazı IŞİD hedeflerini vurdu. Uçakların düzenlediği hava harekatında hedef alınan IŞİD bölgelerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından görüldü.

Haberin Devamı

Bölgede uçak hareketliliği halen sürerken, güvenlik güçleri de sınır hattında zırhlı araçlarla önlem aldı.

ABD: ASKERLERİMİZ SADECE IŞİD'E KARŞI SAVAŞACAK

Kırgızistan'da Dışişleri Bakanı Erlan Abdyldaev ile görüşmesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kerry, IŞİD’in tüm dünya halkları için büyük bir tehdit olduğunu vurguladı. Kerry, Suriye'ye gidecek ABD özel kuvvetlerine bağlı askerlerin yalnızca IŞİD'e karşı savacaklarını ve Suriye iç savaşına karışmayacaklarının altını çizdi.

Kerry, ABD'nin Suriye'ye asker yollamasının, bu ülkedeki iç savaşı körükleyip, körüklemeyeceğine ilişkin soruya da, "Geleceği şimdiden görmemiz olanaksız" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!