Türk Eximbank, Çorlu'ya irtibat bürosu açtı

Güncelleme Tarihi:

Türk Eximbank, Çorluya irtibat bürosu açtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 17:45

Türk Eximbank, Çorlu'ya irtibat bürosu açtı

Haberin Devamı

 
Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA) - TÜRK Eximbank, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine irtibat bürosu açtı. Genel Müdürü Adnan Yıldırım, "Bu irtibat ofisleri sayesinde firmalarımızın ihracata yönelmelerinin avantajları konusunda farkındalıklarının artması da sağlanacaktır" dedi.

Türk Eximbank'ın Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası binasındaki irtibat bürosunun açılısına Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, işadamları ve davetliler katıldı. 

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, geçen yıl ihracatçılara 39 milyar dolarlık finans desteği verdiklerini belirterek, "Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki firmalarımız, uygulamaya koyduğumuz yeni ürün ve hizmetlerimiz konusunda daha hızlı bilgi sahibi olacak ve ihracatın finansmanı alanında bankamızın sunduğu düşük maliyetli kredi ve alacak sigortası imkanlarından faydalanarak, daha rahat, güvenli ve istikrarlı bir finansman ortamında ticaret yapma imkanına kavuşacaklar. Bu irtibat ofisleri sayesinde firmalarımızın ihracata yönelmelerinin avantajları konusunda farkındalıklarının artması da sağlanacaktır. 2017 yılında ihracatçılarımıza 39 milyar dolarlık finansman desteği vererek ihracatın yüzde 25'ine katkı sağladık. 2018 yılında ise bu desteğimizi yüzde17'lik bir artışla 46 milyar dolara, ihracatı destekleme oranımızı da yüzde 27'ye yükselteceğiz. Kullandırdığımız döviz kredilerinde faiz oranlarını sabitledik. Çoğu bankalar faiz oranlarını yükseltirken biz aksine daha da düşürdük" dedi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, oda olarak 7 bin üye, 900 sanayi üyeleri ile faaliyet gösterdiklerini belirterek,
"En büyük üretici noktalarından biri olan Çorlu'da bölge ihracatının ileri noktalara geleceğine inancım tamdır. Eximbank'ın Çorlu'muza ve üyelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

'GÜÇLÜ VE BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN'
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, geçen yıl Çerkezköy ilçesindenin ardından bu yılda Eximbank'ın Çorlu'da bürosunun açılışını gerçekeleştirdiklerini belirterek, "İlimiz sanayi açısından ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan bir il konumundadır. Bizler bu ülkenin geleceği için birlikte üreterek, bize karşı oynanan oyunlara rağmen biz başaracağız ve başarmak zorundayız. Güçlü ve büyük Türkiye olmak için bunu yapmak zorundayız" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!