Türk ekonomisi için flaş tespit: 'Japonya'da 100 bin, Türkiye'de 23'

Güncelleme Tarihi:

Türk ekonomisi için flaş tespit: Japonyada 100 bin, Türkiyede 23
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 16:59

Yurt içinden ve dışından 200’den fazla aile şirketinin yöneticileri ve genç varisleri, 1. Hizmetkâr Liderlik Zirvesi’nde bir araya geldi. Zirvede konuşan Başkanı Dr. İlhami Fındıkçı, "Türkiye'de her 100 aile şirketinden sadece 20 tanesi 2.kuşağa, 6 tanesi de 3. kuşağa geçebiliyor. Ülkemizde 100 yaşını aşmış şirket sayısı 23 iken, Japonya’da bu sayı 22 bindir" dedi.

Haberin Devamı

Türk ekonomisinin önemli aile şirketleri, 1. Hizmetkâr Liderlik Zirvesi için İstanbul’da toplandı.

Değer Danışmanlık tarafından organize edilen zirveye, yurt içinden ve dışından 200’den fazla şirketin yöneticileri katıldı.  “Aile Şirketlerinin Gençleri Buluşuyor” temalı zirvenin açılışında Değer Danışmanlık Başkanı Dr. İlhami Fındıkçı, “Bugün bir insani krizin yaşandığı ortada. Her geçen gün “insan” olmaktan biraz daha uzaklaşıyoruz. Bunlar, hizmetkar liderlik anlayışını zorunlu kılıyor. Başkasını kendisine tercih edebilecek hizmetkâr liderlikr şart” dedi.

Türk ekonomisi için flaş tespit: Japonyada 100 bin, Türkiyede 23

"ÜLKEMİZDEKİ İŞLETMELERİN YÜZDE 90'I AİLE ŞİRKETİ ANCAK..."
Ülkemizdeki işletmelerin yüzde 90’ının aile şirketi olduğunu belirten Fındıkçı, “Her 100 aile şirketinden sadece 20 tanesi 2.kuşağa, 6 tanesi de 3. kuşağa geçebiliyor. Ülkemizde 100 yaşını aşmış şirket sayısı 23 iken, Japonya’da bu sayı 22 bindir. Biz bu aile şirketlerinin yeni nesil varislerini buluşturup, hizmetkar lider olmaları konusunda katkıda bulunmayı hedefledik” dedi. 

Haberin Devamı

Merkez Bankası Meclis Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç, hizmetkar liderliği kurtuluş reçetesi olarak dile getirirken, LCW Başkanı Vahap Küçük de genç patronlara tavsiyelerde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!