Türk dünyası belgesel film yarışması

Güncelleme Tarihi:

Türk dünyası belgesel film yarışması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 15:19

Türk dünyası belgesel film yarışması

Haberin Devamı

TÜRK Dünyası Gazeteciler Federasyonu'nu tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması' için başvurular başladı.
Festival Yürütme Kurulu Başkanı ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'nde (OGC) yaptığı basın toplantısında festival ve yarışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Demir, geçen yıl birincisi yapılan ve 13 bölgeden 70 filmin katıldığı yarışmada dereceye giren filimlerin, 5 ülkede seyirciyle buluştuğunu söyledi. Demir, şöyle devam etti:
"İstanbul'da 17 Mayıs 2017 tarihindeki basın toplantımızla bu seneki yarışmanın şartnamesini açıkladık. Ayrıca Federasyonumuzun sitesi www.turkbelgesel.com adresinde de yayınladık. O günden bu yana 12 bölgeden 52 belgesel film müracaat etti. Festival bu yıl Profesyonel ve Öğrenci olarak iki kategoriden oluşuyor. Ödüllerimiz bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha iyi. Para ödüllerimizin yanında çeşitli teşvik ödülleri olacak. Profesyoneller kategorisinde birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye10 bin TL ödül verirken, Öğrenci kategorisinde birinciye 10 Bin, ikinciye 7 Bin, üçüncüye ise 5 bin TL para ödülü verilecek." 
Demir, yarışmaya başvuruların 18 Ağustos'ta sona vereceğini sözlerine ekledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!