Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Seçkileri

Güncelleme Tarihi:

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Seçkileri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 16:34

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Seçkileri

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA) - NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde gösterimi yapılan, 'Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Seçkileri' programı yoğun ilgi gördü.
Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa; Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Türk Dünyası Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Başkanı Menderes Demir, akademik personel ile öğrenciler katıldı.
Türk Dünyası Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Türk dünyasına ait kültürel değerleri tüm dünyaya sunmak maksadıyla yola çıktıklarını belirterek "Ana amacımız geniş bir coğrafyaya, engin bir kültüre sahip Türk milletinin öz ve kök değerlerini, belgesel vasıtasıyla öncelikle kendi akrabalarımıza daha sonra da ortaya çıkan değerleri tüm dünyaya sunmaktır" dedi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ise sinemanın farklı dilleri, gelenekleri, yaşam tarzlarını görsel ortamda izleyiciye sunduğunu ifade ederek "Bu coğrafyanın değerlerini anlatan etkinliklerin üniversitemizde paylaşılmasından mutluluk duyuyoruz. Kültür ve sanat içerikli programlara ev sahipliği yapmaya her zaman gayret göstereceğiz" diye konuştu.
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise bu tür projelerin Niğde İlinin tanıtımına çok büyük katkı sağladığını vurguladı. Şimşek, "Farklı coğrafyalarda yaşayan Türklerin kendi öz kültürlerini, kendi değerlerini ortaya çıkarmayı hedefleyen ve bu şekilde de Türk dünyasına ve tüm dünyaya kalıcı eserler bırakmayı amaçlayan böyle bir projenin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından desteklenmesi ve üniversitenin bu projeye ortak olması Niğde açısından çok memnuniyet vericidir" dedi.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'nde dereceye giren filmlerin programa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!