Türk dizileri cinayete ve boşanmaya yol açıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk dizileri cinayete ve boşanmaya yol açıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 00:00

El Arabiya televizyonu, Ortadoğu’da yayınlanan Türk dizilerini eleştirdi. Kanal, özellikle “Kurtlar Vadisi” ile “Gümüş”ün boşanma ve cinayetlere yol açtığını öne sürdü.

Haberin Devamı

EL Arabiya televizyonu, Ortadoğu’da izlenme rekorları kıran Türk dizileri hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Kanal, Türk dizilerinin Yemen’de birçok aile problemine neden olduğunu, cinayet ve boşanmalara yol açtığını öne sürdü. Yemenli bir adamın “Kurtlar Vadisi”ni izledikten sonra beş kişiyi öldürdüğünü ileri süren kanal, Yemenli kadınların ise eşlerinden dizilerdeki karakterler kadar romantik olmadıkları için şikayet ettiklerini, başrol oyuncuları gibi şık olmadıkları için de boşanmak istediklerini savundu. Yayınlanan haberde, özellikle Kıvanç Tatlıtuğ’un başrol oynadığı “Gümüş”ün bu etkiyi yarattığı, bu dizinin yayınlanmasının ardından Yemen’de boşanma davalarının arttığı iddia edildi. Haberde ayrıca bir cami imamının, “Türkiye birçok açıdan Arap dünyasına yakın olduğu için, Araplar’ın, batının etkisi altında kalan ve bu nedenle gençlerin etik değerlerinin zarar gördüğü Türk geleneklerinden farkında olmadan etkilendiği” iddiasına yer verildi.

Haberin Devamı

Polat’a özendi katliam yaptı

El Arabiya, 31 yaşındaki Yemenli Muhammet al-Ali al Azab’ın, Necati Şaşmaz’ın Polat karakterini canlandırdığı “Kurtlar Vadisi”ni izledikten sonra aralarında bir kadının da bulunduğu beş kişiyi öldürdüğünü ileri sürdü. Kanalın haberine göre ‘cinayete yol açan’ “Kurtlar Vadisi” dizisi, aynı zamanda bir aile krizine de neden oldu; bir ay önce 20 yaşındaki bir kadın, dizideki başrol oyuncuları gibi şık olmadığı ve kot pantolon giymediği için eşinden boşanmak istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!