Türk Diyanet-Sen, imam öğretmenleri savundu

Güncelleme Tarihi:

Türk Diyanet-Sen, imam öğretmenleri savundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2007 14:48

ADANA’da, kent merkezindeki ilköğretim okullarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine girerken, Valilik tarafından sözleşmeleri iptal edilen 13 cami imamı hakkında açıklama yapan Türk Diyanet-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, “Arkadaşlarımızın kendi alanlarında uzmanlığı tartışılmaz olmaları, kendilerini ücret konusunda ikinci planda görmeleri, bir vatanseverlik örneğidir” dedi.

Haberin Devamı

Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenlerinin neredeyse tümünün okullarda yönetici kadrosuna verildiğini ileri süren Ayhan Arabacı, devlet kontrolünde verilmesi gereken din eğitiminin başka kanallardan alınmasına ortam sağlanmaması gerektiğini söyledi.

Sendika binasında çevre illerden gelen temsilcilerin de katıldığı toplantıda konuşan Arabacı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda öğretmenlerin eksik olduğu durumlarda yüksek öğrenimli kişilerin kendi alanlarında 30 saate kadar ek ders verebileceğini söyledi.

Sözleşmeleri iptal edilen cami imamlarının da bu kapsamda derse girdiğini belirten Arabacı, “Görevden alınan imam arkadaşlarımız, Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgeleri doğrultusunda başvuru yapmış ve ücretli derse girmişlerdir. Sözleşmeleri iptal edilen arkadaşlarımızı potansiyel suçlu gibi göstermek kimsenin haddi değildir” dedi.

Haberin Devamı

Alevi vatandaşların oturduğu Kuyumcular Köyü’ndeki kız öğrencilerin taşımalı eğitime dahil edilmemesini de değerlendiren Arabacı, Alevi-Sünni ayrımı yapmanın mümkün olmadığını söyledi. Arabacı, “Biz İmam Hatipliler olarak bütün inançlara saygılıyız. Bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızın inanç özgürlüğü Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’yla belirlenmiştir. Bu ülkede Alevi de olsa Sünni de olsa hiç bir Türk vatandaşı için farklı bir bakış açısı ve farklı uygulama olamaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!