Türk çift iki milli forma için yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Türk çift iki milli forma için yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2007 12:09

Tayland'ın Chiang Mai şehrinde devam eden 76. Büyük Erkekler ve 19. Bayanlar Dünya Halter Şampiyonası'nda Türk çift iki milli forma için yarıştı. Erdal Sunar, erkekler 85 kiloda Türkiye için yarışırken, eşi Müslime Sunar da bayanlar 63 kiloda Fransa formasını giydi.

Haberin Devamı

Dünya şampiyonası öncesindeki kamplar nedeniyle üç ay ayrı kalan Sunar çifti, gelecek yıl da büyük olasılıkla uzun süre ayrı kalacak. Zira son şampiyonada sıfır çeken Erdal Sunar için olimpiyat yolu çok zor gözükürken, eşi Müslime Sunar Fransa'nın barajı aşmasından dolayı büyük olasılıkla Pekin Olimpiyat Oyunları'nda da yarışacak.

Chiang Mai'de, dün podyuma çıkan, ancak şanssızlık yaşayan Erdal Sunar, ertesi gün salona eşine destek vermek için geldi. Eşinin yarışmasını videoya alan Erdal Sunar, sık sık kenardan eşi Müslime'ye uyarılarda bulundu. Paris'te polislik yapan Müslime Sunar, koparmada 86, silkmede de 105 kilo kaldırarak olimpiyat yolunda önemli bir adım attı. Erdal Sunar ise koparmada 160 kiloyu üç hakkında da kaldıramamış ve sol dizinden sakatlandığı için silkmeden çekilmişti.

35 yıl önce Fransa'ya yerleşen Rizeli bir ailenin kızı olan Müslime Sunar, olimpiyatlarda başarılı olabilmesi için eşinin desteğinin çok önemli olduğunu söyledi. 2003 yılında İtalya'da Üniversite Oyunları sırasında tanışan ve geçen yıl evlenen Sunar çiftinin Fransa'daki evlerinin alt katı halter salonu olarak düzenlenmiş.

Kütahya'da beden eğitimi bölümünden mezun olan Erdal Sunar, 2003 yılında dünya ikincisi oldu. Fransız edebiyatı eğitimi gören Müslime Sunar'ın ise 1998'de yıldızlarda Avrupa şampiyonluğu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!