Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş:

Güncelleme Tarihi:

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 13:11

- "2014 yılında enflasyon altında ezilen memurlar ve memur emeklileri, 2015 yılına da ümitsiz giriyor. Çünkü 2015 yılında memurlar için öngörülen yüzde 3+3'lük zam ne yazık ki enflasyon kadar"

Haberin Devamı

TRABZON (AA) - Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "2014 yılında enflasyon altında ezilen memurlar ve memur emeklileri, 2015 yılına da ümitsiz giriyor. Çünkü 2015 yılında memurlar için öngörülen yüzde 3+3'lük zam ne yazık ki enflasyon kadar" dedi.

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer ile Türk Büro-Sen Trabzon Şubesi ve Türk Enerji-Sen Doğu Karadeniz Şubesi'nin açılışına katılan Yokuş, hizmet bürolarının kamu çalışanlarına ve Trabzon'a hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Memurlar olarak 2015 yılına mutlu bir şekilde giremediklerini ifade eden Yokuş, "2014 yılında enflasyon altında ezilen memurlar ve memur emeklileri, 2015 yılına da ümitsiz giriyor. Çünkü 2015 yılında memurlar için öngörülen yüzde 3+3'lük zam ne yazık ki enflasyon kadar. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye her yıl yüzde 3 ve son 10 yılda yüzde 6 dolayında büyümüştür. Bu büyümenin hiçbir dönemde memurlara, emeklilere, dar ve sabit gelirlilere yansımadığını hep beraber yaşadık" diye konuştu.

Yokuş, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Asgari ücretliye ocak ayından itibaren ortalama 50 lira, memurlara 65 lira, memur emeklilerine ise 45 lira artış yapan hükümetimiz, Meclis'teki milletvekillerimize ocak ayından itibaren bin lira, daha bir ay önce hakim ve savcılara bin 155 lira, üniversite öğretim üyelerine ise 950 liralık zamları çok kolay yapabiliyor. Önümüzdeki günlerde de askeri personele sivil memurlar hariç yine yüklü bir zammın hesabı yapılmakta."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!