Türk buluşları Avrupa'da ödül aldı

Güncelleme Tarihi:

Türk buluşları Avrupada ödül aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2006 10:41

Almanya'da 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve Avrupa'nın en prestijli buluş fuarlarından olan IENA 2006 Fuarında, 3 Türk buluşu ve Türk Patent Enstitüsünün (TPE) açtığı stand, ödüle layık görüldü.

Bu yıl 58'incisi gerçekleştirilen IENA Fuarına, Türkiye ilk kez katıldı.

Almanya'nın Nürnberg şehrinde yapılan fuarda, Asya, Avrupa ve Uzak Doğu'dan 13 ülkeden 700 civarında buluş ve yeni ürün sergilendi.

TPE, Başkan Vekili Yüksel Birinci başkanlığındaki heyetle katıldığı fuarda, enstitü hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra 3 Türk buluşunu özel gösterilerle katılımcıların izlenimine sundu.

Fuarda, TPE standı, Rusya Eğitim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından özel ödül ve sertifikaya, Hırvatistan Buluşçular Birliği tarafından da özel ödül ve sertifikaya layık görüldü.

Doktor Turhan Alçelik, “Göz kamaştırma etkisi yapmaksızın uzun mesafeli aydınlatma sağlayan araç farı” ile gümüş madalya ve Makedonya Sınai Mülkiyet Ofisi özel ödülü ve sertifikasını aldı.

On Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinden Orhan Aydın “kalan yanma süresini üzerinde gösteren trafik lambası” icadı ile bronz madalyaya ve Hırvatistan Buluşçular Birliği özel ödülü ve sertifikasına layık bulundu.
IENA 2006 Fuarı'nda Profesör doktor Nesrin Hasırcı ile Doç. Dr. Kezban Ulubayram'a da “medikal uygulamalarda kullanılan bir jelatin sünger yapısı ve bu yapının elde edilme prosesi” icatları için Makedonya Sınai Mülkiyet Ofisi özel ödülü ve sertifikası verildi.

Buluşların, yenilikçi ürünlerin global pazarlara tanıtıldığı fuar, 58 yıldır düzenleniyor. Emniyet kemeri, tekerlekli bavul gibi günlük hayatı kolaylaştıran önemli buluşlar da geçmiş yıllarda ilk kez bu fuarda sergilenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!