Türk boksu için büyük fırsat

Güncelleme Tarihi:

Türk boksu için büyük fırsat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 10:04

Boksta, 2012 Londra Olimpiyatları'nın Avrupa elemelerine ev sahipliği yapma hakkı Türkiye'ye verildi.

Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) Yönetim Kurulu'nun son toplantısında, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesi eleme müsabakaları ve başlıca turnuvalar için evsahipliği yapacak ülkeler belirlendi. Türkiye Boks Federasyonu, Avrupa elemelerini Dublin'de düzenlemek isteyen İrlanda'yı ve Erivan'da gerçekleştirmek için çaba harcayan Ermenistan'ı geride bırakarak, organizasyonu İstanbul'a almayı başardı.

Toplantıda yapılan görüşmede, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç tarafından sunulan teklif, diğer iki ülkenin federasyonlarından gelen tekliflerden çok daha iyi bulunarak kabul edildi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Eyüp Gözgeç, 14-22 Nisan 2012'de yapılacak elemelerin, Türk boks tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, “Bu organizasyonu almamız sporcularımız için çok faydalı olacak. Kendi ülkemizde mücadele etmenin avantajını kullanarak, mümkün olan en fazla sayıda sporcuyla olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Sporcu sayısı ne kadar fazla olursa madalya şansı da o kadar yükselir” diye konuştu.

AIBA Yönetim Kurulu toplantısında çok iyi bir sunum gerçekleştirdiklerini anlatan Gözgeç, şöyle devam etti: “Profesyonel bir şirkete Türkiye için tanıtım filmi hazırlattık. Ayrıca Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'e çok teşekkür ediyorum. Bize maddi konuda sonsuz olanak sağladı ve destek verdi. Diğer ülkeler organizasyon için 2 milyon dolarlık harcama taahhüdünde bulunurken, biz 300 bin dolarlık teklif verdik. Bu miktarı 2 milyon dolara da çıkabilirdik, ancak gerek kalmadı.

300 bin dolarlık teklifin yanı sıra tüm misafirlerin konaklama giderlerini de üstlenmek istedik. Ancak AIBA yönetimi 'yanlış anlaşılır' gerekçesiyle bunu kabul etmedi. Konaklama ücretlerini mümkün olan en düşük düzeyde tutmamızı istediler. Biz de çift kişilik oda için kişi başı 30, tek kişilik oda için de 40 dolar ücret belirledik. Sözleşmeleri yolladık ve onlar da imzalayarak geri gönderdiler.”

Olimpiyatlarda önemli olanın öncelikle katılım, sonra ise madalya almak olduğunu ifade eden Özgeç, “Şimdi biz, olimpiyatlara en fazla sporcuyla nasıl katılabileceğimiz konusu üzerinde çalışmalıyız. Şimdilik İstanbul'daki elemelere katılacak ülke sayısı 49 olarak belirlendi. Bu sayıda azalma olabilir ama bizim evsahibi olarak olimpiyatlara en çok sporcu gönderen ülke olmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!