Türk bilim insanları İstanbul’da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türk bilim insanları İstanbul’da buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 12:35

Yurt dışında yaşayan Türk bilim insanlarının başarılarını Türkiye’ye ve dünyaya tanıtma amacıyla kurulan TAF Network, İstanbul’da 5. Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi düzenleyecek.

Haberin Devamı

BUGÜN başlayıp, pazar günü de devam edecek zirveye, dünyanın en iyi üniversitelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla ödüle layık görülen Türk bilim insanları davet edildi. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek zirvede, Amerika, Kanada, Fransa, İsveç, İsviçre, Japonya, Norveç ve Türkiye’den birçok bilim insanı ve yurt dışı kariyer yolunda ilerleyen gençler, akademisyenler ve iş dünyası buluşacak.
Etkinlik kapsamında, ABD Eski Başkanı Barack Obama tarafından “Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü”ne layık görülen Northwestern Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Keten, kanserin erken teşhisi için ürettiği cihaz ve erkek kısırlığına mikroçiple çözüm bulan çalışmasıyla ABD’de dünyayı değiştirecek 35 bilim insanı arasında gösterilen Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Utkan Demirci, kanserin erken teşhisi için ucuz, hızlı ve cep telefonuyla uyumlu geliştirdiği test çalışmasıyla dünyanın saygın bilim dergilerinden MIT Technology Review dergisi tarafından 2015 yılında 35 Yaş Altı Yenilikçiler Listesi’ne tıpta ve biyolojide çığır açan liderlerden biri olarak seçilen Stanford Üniversitesinden Naşide Gözde Durmuş ve dünya çapında başarı göstermiş çok sayıda Türk bilim insanı, gençlerle buluşacak.

BAKMADAN GEÇME!