Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Türk balığı İtalya'da başmakale oldu

    Hürriyet Haber
    10.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    İTALYANLAR Türkiye'den ithal edilen levrek ve çipurayı çok sevdiler. Yılda kişi başına 23 kilo balık tüketen İtalyanlar, lezzet bakımından da tercih ettikleri levrek ve çipuraya, ucuz olmaları nedeniyle de rağbet ediyor. İl Messaggero Gazetesi'ne başmakale olan Türk levrek ve çipurası, İtalyanların balığa daha bir tutku ile bağlanmasına yol açtı. Ton hesabı ile kilosu toptan 5 bin İtalyan Liretine (1 milyon 115 bin lira) ithal edilen ve Ege'nin balık çiftliklerinde yetiştirilen levrek ve çipuralar, piyasaya kilosu 2 milyon liradan sürülüyor. Diğer balıklara oranla daha ucuz ve etli olan levrek ve çipura sayesinde İtalyan balıkçıların da yüzü gülüyor. Köşe yazarı Giacomo Dente, yazısında orta halli ve fakir ailelerin bile lüks sayılan levrek ve çipuraya akın ettiğine dikkat çekiyor. Yazar Dente, Türkiye'deki çiftliklerden kısa zamanda İtalyanların yemek masasına ulaşan levrek ve çipuranın son derece besleyici olduğu da belirtiyor.

    Etiketler: son dakika
    

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı