Türk atletlerin Viyana çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Türk atletlerin Viyana çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 17:27

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türk atletlerin Viyana Klasik Salon Yarışları'nda derece yapıp, Türkiye rekoru kırmasıyla ilgili, “Viyana Klasik dahil, birçok yarışta barajı geçen atletlerimizle, gelecek ayki Avrupa Salon Şampiyonası için bayrak takımları kuracağız” dedi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 1 Şubat Pazartesi günü düzenlenen Viyana Klasik Salon Yarışları'nda Türk atlet Melis Redif bayanlar 400 metrede şampiyon olurken, Dudu Karakaya da bayanlar 1500 metrede üçüncü sırada yer aldı. İzzet Safer'in 200 metrede ikinci olduğu yarışlarda, Halit Kılıç da 800 metrede 14. sırada yer alarak, Türkiye gençler ve büyükler salon rekoru kırdı.

Federasyonların bütçe görüşmeleri için Erzurum'da bulunan Atletizm Federasyonu Başkanı Terzi, son günlerde kırılan Türkiye rekorlarını ve Viyana Klasik Salon Yarışları'nda alınan dereceleri değerlendirdi.

İzmir'deki salon yarışlarıyla başlayan yeni Türkiye rekorlarının, yıldızlar, gençler ve büyüklerde toplam 19'a ulaştığını belirten Terzi, “Önümüzdeki ay Paris'te yapılacak Avrupa Salon Şampiyonası var. Sporcularımızı, geçen yıl Eylül ayından itibaren kamplara aldık. Kamplardan sonra da Almanya, Avusturya ve Slovakya'daki yarışmalara gönderdik. Sporcularımız, Romanya ve Bulgaristan'daki salon yarışmalarına da gidecek” dedi.

Sporcuları, Avrupa salon şampiyonası barajını aşması için bu yarışlara gönderdiklerini ifade eden Terzi, Türk atletlerin, bu yarışlardan başarıyla döndüklerini dile getirdi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 4-6 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın barajını aşan sporcularla hem erkeklerde hem de bayanlarda 4x400 metre bayrak takımları kurulacağını belirten Terzi, “Ben bayrak takımlarını önemsiyorum. Daha önce kurduğumuz takımımız, Avrupa beşincisi olmuştu. Bu defa daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na kadar sporcularımızın hem kendi derecelerini artıracağını, hem de barajları geçen sporcu sayımızın artacağına inanıyorum” diye konuştu.

VİYANA'DA ALINAN SONUÇLAR

Viyana'da dereceye giren Türk atletler şöyle:
200 metre: İzzet Safer (İkinci, 21,61)
800 metre: Halit Kılıç (14'üncü, 1:49,80/Gençler ve büyükler Türkiye salon rekoru)
400 metre bayanlar: Melis Redif (Birinci/53,19)
1500 metre bayanlar: Dudu Karakaya (Üçüncü/4:19,62)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!