Türk Alman Meslek Eğitim Borsası, Berlin’de yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Türk Alman Meslek Eğitim Borsası, Berlin’de yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 14:39

Berlin Başkonsolosluğu ve Berlin İş Ajansı’nın ortaklaşa düzenlediği üçüncü Türk Alman Meslek Eğitim Borsası’na gençler büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

ALMAN Sanayi ve Ticaret Odası, Berlin Sanayi ve Ticaret Odası, Berlin Zanaatkarlar Odası ile Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası’nın da desteklediği meslek eğitimi borsasında Almanya’nın önde gelen 40 şirketiyle kamu kuruluşu stant açtı. Sparkasse Berlin, Alman Demir Yolları ve AOK gibi önemli kuruluşların yanı sıra Alman Adalet Bakanlığı ve benzeri kamu kuruluşlar da açtıkları stantlarla hem kendilerini tanıttı hem de gençlere meslek eğitimi konusunda bilgi verdi. 

Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, Almanya’da meslek eğitimi yapmanın önemini vurguladı. Çelik, “Almanların önemli şirketlerini gençlerimizle buluşturduk. Bu şirketlerin kalifiye elemana ihtiyacı var. Gençlerin de iyi bir işe. Ancak maalesef meslek eğitiminde ayrımcılık var. Aynı özellikle sahip Türk ve Aman gençleri arasında tercih edilenler Almanlar oluyor. Biz bu durumu resmi makamlar ve diğer ilgili kuruluşlarla yaptığımız görüşmelerde dile getiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

NOTLARINIZI YÜKSEK TUTUN
Gençlere de seslenen Başkonsolos Çelik, “Ayrımcılığa rağmen yılmayın çalışmaya ve meslek eğitimi yerlerine başvurmaya devam edin. Notlarınızı yüksek tutun” diye konuştu.
Bir gün süren eğitim borsasına gençler kadar aileler de ilgi gösterdi. Hem gençlere hem de ailelere Berlin’deki meslek eğitimi olanakları konusunda da bilgi verildi.

BAKMADAN GEÇME!