Turizmin Geleceği Foça’da Masaya Yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Turizmin Geleceği Foça’da Masaya Yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 12:27

İZMİR’İN FOÇA İLÇESİNDE DÜZENLENEN “KUZEY EGE’NİN İNCİLERİ” TOPLANTISINDA BİRLİKTE HAREKET ETME KARARI ALINDI.

İzmir’in Foça ilçesinde düzenlenen “Kuzey Ege’nin İncileri” toplantısında birlikte hareket etme kararı alındı.
Kuzey Ege’nin turizmine ivme kazandırmak ve kentlerin değerlerini ön plana çıkararak turizm potansiyelini yükseltmek amacı ile Foça’da bir toplantı organize edildi. Foça Belediyesi ve Menemen Ticaret Odası ev sahipliğinde Foça Belediyesi Denizkent sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Turizm Müdürü, Foça Esnaflar Odası Başkanı’nın yanı sıra, Menemen, Burhaniye, Bergama, Ayvalık, Edremit, Aliağa Ticaret Odası Başkanları ve temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral yaptı. Toplantının verimli ve başarılı geçmesini dileyen Güral, Kuzey Ege’nin yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise “Kuzey Ege’nin incileri” adı altında oluşturulan paydaş toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Bölgelerin ortak paydaşta bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Demirağ, “Birçok bölge kendilerini farklı bir şekilde toplumla buluşturabiliyor ama ortak paydaşta birbirimizin tecrübelerini alıp ortak bir platformda el birliği ile belli bir noktaya getirmek bizim açımızdan da çok önemli. Foça olarak 2013 yılında UNESCO Geçici Dünya Mirası listesine girdik. Diliyorum birçok ilçemizde UNESCO Geçici Dünya Mirası listesine girer” diye konuştu.
“ORTAK AKLI BULMALIYIZ”
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, konuşmasına şöyle devam etti; “Ortak akıl toplantılarının verimli geçmesini diliyorum. Özellikle tecrübelerimizin bir birlerimize çok anlam yaratacağını düşünüyorum. Tekrardan Foça’mıza hoş geldiniz, iyi bir toplantı geçmesini temenni.”
Kuzey Ege’nin İncileri toplantılarının ilkinin Bergama’da yapıldığını ve büyük bir heyecan duyduğunu belirten Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ise, “İnsanların gezmek, görmek, eğlenmek amacıyla başka mekanları gezmesi tanımımıza turizm diyoruz. Turizmin hiçbir zaman modası geçmeyecektir. Bizlerin asıl yapması gereken geleceğimizi çok iyi şekilde planlamamız. Sektörel bazda her bölgenin kendine has lokomotif sektörlerini seçip onları ileriye doğru daha akılcı planlamayla geleceğe taşımaktır” dedi. Kaymakam Ulugölge, “Buradaki ilçelerimizin her biri kendi başına bir cevher ve kendilerine has marka değerleri var. Bu toplantılar şüphesiz ki çok faydalı, akıl üretmek adına çok faydalı. Katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, toplantının başarılı geçmesini diliyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Menemen Ticaret Odası tarafından toplantını içeriğine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!