Turizme Selçuklu Katkısı

Güncelleme Tarihi:

Turizme Selçuklu Katkısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 14:56

SELÇUKLU BELEDİYESİ TARAFINDAN KONYA TURİZMİNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA "TURİZM DANIŞMA" EKİBİ OLUŞTURDU.

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya turizmine katkı sağlamak amacıyla “Turizm Danışma” ekibi oluşturuldu.
Şehrin sosyal ve kültürel hayatına kazandırdığı birçok eser ve hayata geçirdiği ulusal ve uluslararası projeler ile katma değer sağlayan Selçuklu Belediyesi, yeni bir uygulama ile Konya turizmine katkı sağlıyor. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında yurt içinden ve yurt dışından şehrimize gelecek olan turistlere yardımcı olmak için “Turizm Danışma” ekibi oluşturuldu.
Turistlerin en fazla ziyaret bölgelerde ikişerli gruplar halinde 4 noktada bulunacak olan turizm elçileri, misafirlere yardımcı olacak. Konya turizmine katkı sağlaması amacıyla oluşturulan ekip şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verecek. Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve 5000 yıllık tarihi Sille hakkında da bilgi verecek olan ekip, Konya’nın tarihi ve kültürel değerlerine hakim kişilerden oluşuyor. “Turizm Danışma” ekibi 10.00-20.00 saatlerinde arasında görev yapacak.
Turizm danışmanlarının Konya turizmine ve şehrin tanıtılmasına katkı sağlayacağını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya, 1096’dan 1308’e kadar Selçuklulara başkentlik yapmış bir şehir ve bu şehirde bu medeniyete ait birçok eser var. Burası ilim-irfan yurdu ve merkezi. Hz. Mevlana’da, Belh’ten başlayan yolcuğunu Sultan Alaaddin’in davetiyle Konya’da noktalamış ve günümüzde de Konya’dan tüm dünyaya sevgi ve hoşgörü mesajları göndermeye devam ediyor. Hz. Pir’in 742. vuslat yıldönümü andığımız bu günlerde, belediyemizce oluşturulan turizm ekibi yerli ve yabancı turistlere Konya’yı daha iyi tanımları ve anlamaları için yardımcı olacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!