Turizme nitelikli işgücü aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Turizme nitelikli işgücü aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 00:00

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu’nu ziyaret ederek, sektörün eleman sıkıntısını dile getirdi.

Haberin Devamı

Turizm sektörünün nitelikli ve eğitilmiş işgücü ihtiyacı olduğuna dikkat çeken İşler, bu sorunun çözümü için işbirliği arayışında olduklarını söyledi. Sektöre taze kan bulmakta zorlandıklarını anlatan ETİK Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan sektörün nitelikli eleman ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılamakta zorlanıyoruz. İŞKUR’un elinde hazır, hizmet sektöründe istihdam edilebilecek eleman potansiyeli bulunuyor. Turizm sektörünün ihtiyacı da ortada. Ancak bugüne kadar eş zamanlı olamadığımız için bu potansiyelden yeterince yararlanamadık. Bu ziyaretimizle, bundan sonra sektöre istediği eğitilmiş, kalifiye elemanı bulma konusunda zorlanmayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu da, Egeli turizmcilere İŞKUR’un “istihdam garantili işgücü yetiştirme kursları”nı anlattı, “Sektörün ihtiyacı olan iş gücünü kendi işyerlerinizde yetiştirebilir, kurslar sonunda başarı gösterenleri istihdam edebilirsiniz. Bu konuda birliğinize her türlü desteği verebilir, birlikte proje geliştirebiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!