Turizme kampanyalı destek

Güncelleme Tarihi:

Turizme kampanyalı destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 17:39

Turizme kampanyalı destek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın turizmi desteklemek amacıyla 'Komşunu da al gel' adıyla gurbetçilere yaptığı çağrıya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den evlilik paketli, nikah bonuslu destek geldi. Başkan Türel, evlilik paketi almak suretiyle gelen tatilcilerin nikahını bizzat kıyacağını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizmi desteklemek için yurt dışındaki gurbetçilere yönelik 'Komşunu da al gel' kampanyasını başlatarak, gurbetçilerin tatillerinin en az bir haftasını Türkiye'de geçirmesi çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den nikahlı destek geldi. Başkan Türel, evlilik paketi almak suretiyle komşusunu da alıp gelen gurbetçilerden evlenecek olanların nikahını bizzat kendisini kıyacağını söyledi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Komşunu da al gel' kampanyasının geçen yıl Antalya turizmini tanıtmak için düzenledikleri tur kapsamında Almanya'da dile getirdiğini belirtti. Kampanyaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderlik etmesi ve himayesine almasının büyük gurur olduğunu vurgulayan Türel,



Avrupa'da 8 milyon Türk vatandaşının yaşadığını belirtti.



Başkan Menderes Türel, konuyla ilgili şunları söyledi:



"Geçen sene Mayıs ayında biz Almanya'da tanıtım turuna çıkmıştık. O zaman da 'Komşunu da al gel' diyerek, yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlarımıza bir davette bulunmuştuk. Ardından otelci arkadaşlarımız birçok gurbetçi vatandaşımızın geçen yıl Antalya'da tatil yaptığına şahit olduklarını ifade etti. Bu çok önemli. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da kampanyanın güçlü bir şekilde dile getirilmesi bizim için bir gurur kaynağı. Çok daha iyi bir şekilde amacına ulaşacaktır. Politik nedenlerle artık dünyada tatil tercihlerinde bir takım ertelemeler söz konusu olabiliyor. Vatandaşlarımızın Antalya'da, Türkiye'de tatil yapması artık bir milli mesele olarak değerlendirilmeli. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan Antalya'yı tercih etmelerini bekliyoruz."



TATİL PLANLARINIZI ERTELEMEYİN



Paris saldırılarından sonra 'teröre inat Paris'e yolculuk' diye bir akım başladığını hatırlatan Başkan Türel, “Terör insanların normal hayat akışını değiştirmeye yönelik bir olgu. Tatil tercihlerinizi ertelediğinizde ya da iptal ettiğinizde terörün değirmenine zaten su taşımış oluyorsunuz. O yüzden mutlaka ve mutlaka insanların tatil tercihlerinde erteleme veya iptal yapmaması gerekir. Elbette güvenlik tatilin vazgeçilmezi, olmazsa olmazı. Ama bu noktada bütün hassasiyetlerimizle özellikle kendi milli meselemize sahip çıkmak kaydıyla kendi ülkemizde gurbetçi vatandaşlarımızın tatil yapması çok büyük önem arz ediyor" diye konuştu.



Yerli ve yabancı tüm tur operatörlerinin memnuniyet anketlerinde Antalya'nın yüzde 85'in üstünde bir oranla dünyadaki en çok memnun olunan destinasyon olarak öne çıktığına dikkati çeken Başkan Menderes Türel, “Antalya'nın en önemli özelliklerinden biri fiyat, kalite uyum dengesi. Bu konuda Antalya, rekabet edilemez düzeyde diğer rakiplerinden önde olan bir şehir. Dolayısıyla bütün bunları alt alta koyduğumuzda Antalya'da çok ciddi bir memnuniyet oranı çıkıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!